Hirdetés

Phil Spencer a jövőben a szerepjátékokra helyezné a hangsúlyt

|

A Microsoft belsős stúdiói gyárthatják majd ezerrel az RPG-ket.

Hirdetés

A Microsoft számos fejlesztőcsapatot vásárolt fel az elmúlt egy-két évben, amelyek kiegészülve a korábbi belsős stúdiókkal komoly fegyvertényt jelenthetnek majd a következő konzoljuk, az Xbox Scarlettnek becézett masina boltokba kerülése után. Főleg egy bizonyos műfaj esetében. 

Hirdetés

Phil Spencer, az Xbox divízió feje nemrég az Xbox On-nak adott interjút, amelyben elárulta, hogy véleménye alapján ezentúl nagyobb hangsúlyt fektetnének a szerepjátékokra. Spencer szerint amikor a Mass Effect 1-re (amelyen dolgozott is), a Jade Empire-re vagy a Fable-re gondol, akkor eszébe jut, hogy milyen fontosak voltak számukra az RPG-k és örül neki, hogy megjelenhetett a The Outer Worlds, illetve jön a Wasteland 3 is. Spencer úgy gondolja, hogy olyan terület ez, amelyre jó okkal összpontosítottak és még több figyelmet kell rá fordítaniuk a jövőben. Ez persze cseppet sem meglepő, hiszen a közelmúltban felvásárolták a szerepjátékokra szakosodott inXile és Obsidian csapatokat is, illetve régóta pletykálják már a következő Fable játékot is. 

Spencer egyébként azt is elmondta, hogy ebben nagy szerepe van az Xbox Game Passnak is, amely változatosabbá tette a műfajok palettáját, segített a készítőknek megtalálni a közösségüket és lehetővé tette számukra, hogy új történeteket meséljenek el számukra. Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)