Hirdetés

Planetary Annihilation - jön az első dobozos Early Access játék

|

A korai hozzáférésű játékok virágzásának korában csak idő kérdése volt, hogy valamelyik fejlesztő megtegye a következő lépést. Dobozos változatban érkezik a Planetary Annihilation.

Hirdetés

Az Early Access intézménye - ahogy lényegében minden újdonság - megosztja a játékostársadalmat. Az egyik oldalon ott vannak azok a játékosok, akik mosóporreklám-mosollyal lelkendeznek, hogy nem kell éveket várniuk, mire megjelenik egy játék és ott lehetnek a kezdetektől és a szemük előtt veszi fel a program a végleges formáját. A másik tábor viszont fájlalja, hogy egy félkész játékért kérnek tőle pénzt, bizalmatlanok a fejlesztőkkel szemben és azokon az időkön keseregnek, amikor még a stúdiók fizettek a bétatesztért és nem nekik kellett. 

Nem tisztem igazságot tenni, mindkét oldalon van igazság, de a DayZ, a Rust és a Space Engineers - csak, hogy a legnagyobbakat említsem - sikeréből elég egyértelműen látszik, hogy ennek a modellnek is van jövője. Kicsit ugyan más módon, de a nagyok is igyekeznek követni a trendet, az Activision a Destinyvel, az Electronic Arts pedig a Battlefield Hardline-nal biztosított szokatlanul korai hozzáférést a játékaihoz. 

A Planetary Annihilationt fejlesztő Uber Entertainment viszont kész megtenni a következő lépést. A Nordic-kal együtt arra az igen kockázatos döntésre jutottak, hogy a korai stádiumban lévő játékukat dobozos változatban is megjelentetik. A játék rendezője, Jan Mavor a bejelentéssel kapcsolatban annyit mondott, hogy "miért is ne" tehetnék. "Végülis ugyanazt a játékot kapják, csak korábban. Ez egy változó világ és reméljük, hogy továbbra is lesz lehetőségünk új és innovatív módokkal kísérletezni a játékfejlesztés terén" - tette hozzá a vezető.

"Mindig is tervben volt a Planetary Annihilation dobozos verziója és az Early Access változat pedig a kísérletező hozzáállásunk gyümölcse. Mivel a korai hozzáférés nagyon jól működik, a Nordic-os partnereink úgy gondolták, hogy érdemes egy próbát tenni az Early Access dobozos megjelenéssel és mi egyetértettünk velük" - fejezte be Mavor.

Az, hogy ez mennyire is jó ötlet a valóságban, az majd leginkább az eladásokból látszik. Veszélyei viszont vannak a dolognak, hiszen a mi kis privát hardcore köreinken kívül nem sok ember tudja, hogy mi is az az Early Access és sokakat megtéveszthet a dolog. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)