Hirdetés

A Play Anywhere megöli a konzolbizniszt?

|

A Microsoft egyik vezetője, Albert Penello szerint semmiképp, véleménye szerint ugyanis a platformok közötti átjárhatóság miatt csak több emberhez jutnak el a játékok, ennek hatására nem lesz kevesebb konzolos játékos.

Hirdetés

Sokan úgy gondolják, hogy a Play Anywhere feature gyakorlatba ültetésével a Microsoft elfordul a konzolos piactól, Albert Penello az Inner Circle Podcastnak adott interjújában azonban elmondta, hogy egyáltalán nem erről van szó.

Az Xbox Play Anywhere kezdeményezés lényege, hogy játékainkat elég akár Windows  10-re vagy Xbox One-ra megvenni, automatikusan kapunk majd a másik platformra egy másolatot a játékunkból, és a mentéseink illetve elért eredményeink teljesen átültethetőek lesznek egyik platformról a másikra. Habár ez egy remek lehetőség arra, hogy közelebb hozzuk a platformokat, néhány hardcore konzolos úgy látta, hogy az Xbox exkluzívok PC-re portolása elvesz valamit a konzolpiactól.

Pennelo elmondása szerint ez a gondolat nem összeegyeztethető a játékosok valós viselkedésével. "Manapság aki játékokkal játszik, az játszik mindenen, amije csak van. Játszol a telefonodon, vagy a konzolodon, ha éppen a nagy-képernyős TV-d előtt ülnél, és játszol PC-n is amikor billentyűzettel és egérrel, egy  közeli és rendkívül testreszabott élményre vágysz." Úgy gondolja, hogy az, hogy a játékok elérhetőek PC-n is nem változtatja meg az emberek igényeit, akik a konzolos élményt keresik, azoknak ezután is lesz lehetősége a TV előtt, a kanapén játszani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)