Hirdetés

PlayerUnknown szerint jobb szerzői jogi védelem kell a játékvilágba

|

Brendan Greene örülne neki, ha mások továbbfejlesztenék a PlayerUnknown's Battlegrounds játékelemeit, de az egyszerű klónok nagyon is zavarják.

Hirdetés

Az idei év egyik váratlan bombasikere lett a PlayerUnknown's Battlegrounds, az ezzel pedig kvázi önálló műfajjá alakuló battle royale őrületéből pedig természetesen sok más fejlesztőcsapat sem akart kimaradni. A PUBG alkotója szerint a jelenlegi helyzet annyira rossz, hogy új szerzői jogvédelmi rendszereket is szívesen látna.

Hirdetés

Brendan Greene a BBC rádiójának adott interjút, ebben tértek ki a klónok kérdésére is. Ugyan a partnereként dolgozó Bluehole szemét nagyon is szúrta a Fortnite Battle Royale sikere, az ötletgazdát valószínűleg nem az Epic, néhány érdekes fejlesztést hozó játéka zavarja.

"Azt szeretném, hogy más fejlesztők valamilyen saját csavart adjanak a műfajhoz, ne csak átemeljenek dolgokat a mi játékunkból. (...) Ha folyamatosan csak klónok jelennek meg, a műfaj nem fejlődik és az emberek idővel megunják"

- mondta.

Ezért szerinte ideje volna új jogi garanciákat bevezetni, hogy nehezebb legyen egyszerűen lemásolni egy-egy kiemelkedő játékot.

"A játékokban tulajdonképpen nem védi semmi a szellemi termékedet. A film- és a zeneiparban létezik ilyen és tudsz vigyázni a munkádra. A játékok esetében ilyen még nincs, de jó lenne, ha valaki utánanézne ennek"

- fejtette ki a véleményét Greene.

A PlayerUnknown's Battlegrounds alkotója szerint ez a kis stúdióknak is jót tenne, akiknek könnyen elcsaklizhatja az ötletét egy több erőforrással rendelkező cég.

"Néhány lenyűgöző játékot nem vesznek észre sokan. Aztán valaki más fogja az ötletet, mögé tesz egy nagy marketing-költségvetést és a játék népszerű lesz annyival, hogy lenyúlta valaki más ötletét. Szerintem erre kéne vetnie egy pillantást a játékiparnak."

Mit gondoltok, igaza van Greene-nek, vagy egy ilyen szigorúbb szabályozás túl nagy korlátot szabna azoknak a játékoknak is, amik mások ötletein javítja érnek el sikereket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)