Hirdetés

PlayerUnknown's Battlegrounds - így küzdenek a csalók ellen

|

A PUBG Corp. anti-cheat csapata keményen dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb csalót elkapják, most pedig kiderült, hogy milyen módszerekkel teszik ezt.

Hirdetés

Nem kevés munkája van a fejlesztőknek a csalók elleni küzdelemben, még a ligából is tiltani kellett négy profi játékost, szóval tényleg komoly problémát jelent ez, amely ráadásul a tisztességesen játszó felhasználók élményét is elrontja, így tűzzel-vassal irtják a cheatereket. 

Hirdetés

A PUBG Corporation anti-cheat csapata nemrég közzétett egy nyílt levelet a Steamen, amelyben részletekbe menően beszámolnak róla, hogyan veszik fel a harcot a csalókkal, akik különféle programokkal próbálnak előnyt szerezni a battle royale meccsek során (minden kulisszatitkot persze nyilván nem árultak el). Elmondásuk szerint olyan külsős anti-cheat programok mellett, mint a BattleEye és az Uncheater az úgynevezett "machine learning" technikát is alkalmazzák, amellyel tanulmányozhatják azt, hogyan játsszanak a játékosok és a felhasznált információknak köszönhetően ki tudják szűrni azt, ha valami a normális értékeken kívül esik, ami csalásra utalhat (a PUBG biztonsága érdekében egyébként más cégek is besegítenek).

A DLL-támadások blokkolása szintén prioritásnak számítanak, de néhány a csaló programok megzavarására tett kísérlet olyan problémákhoz vezettek, minthogy a Steamet és a Discordot szintén fenyegetésnek érzékelte a rendszer, szóval nem egyszerű a feladat. Hogy mennyire nem az, azt tökéletesen mutatja az a statisztika is, miszerint a fejlesztők minden nap 3 terabájtnyi adatot és 10 millió jelentést elemeznek, illetve 100 ember foglalkozik azzal, hogy különböző honlapokon és Discord csoportokon tartsa a szemét. 

Ha még több infóra vagytok kíváncsiak, akkor böngésszétek végig a hivatalos posztot

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)