Hirdetés

PlayerUnknown's Battlegrounds - az fps-szám befolyásolja a fegyverek visszarúgását

|

A fegyverek sebzésének kutatása közben a rajongók valami egészen fura dologra lettek figyelmesek.

Hirdetés

Ahogy minden lövöldében, úgy a PUBG-ben is elkezdtek kutatni a rajongók a legerősebb fegyver után. Miközben a szórást és visszarúgást vizsgálták, egy nagyon fura dologra leltek. Mint kiderült a PlayerUnknown's Battlegrounds futási sebessége jelentősen befolyásolja a fegyverek visszarúgását.

Hirdetés

Ez nem annyira látványos mondjuk egy AKM-nél, mert az eleve meglehetősen lassan dolgozik, de az M249 gyakorlatilag egy szörnyeteggé válik, ha alacsonyabb fps-re zárjuk a játékot. Az még pluszban csodálatos, hogy egyes fegyvereknél még a szórást is befolyásolja a framerate, ahogy azt a lenti videóban láthatjátok is.

WackyJacky101 videója után a reddit matematikusai azonnal munkához láttak, és kiderült, hogy az instabil fps-számtól a fegyverek pontossága, visszarúgása és lövés sebessége összevissza ugrál. A fegyverek egy részének nincs semmi baja például 30 vagy 60 fps-nél, mert ennyire lett tervezve a játék. Ha azonban 31-re megy a mérő már jelentős változás tapasztalható. A rajongók már ki is dolgoztak egy hatalmas táblázatot arra, hogy melyik fegyver mennyire "erős" adott fps-szám mellett.

Fontos hozzátenni az egészhez, hogy a játékosok nagy része ezt észre sem fogja venni. A legtöbben csak célra tartanak, lövöldöznek és reménykednek benne, hogy egyáltalán eltalálják a bárkit. Ettől függetlenül egészen csodálatos, hogy ennyi idő után is ilyen problémáktól szenved a PUBG.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)