Hirdetés

Tíz tinédzsert tartóztattak le Indiában, mert a PUBG-vel játszottak

|

Indiában nemrég betiltották a világ egyik legnépszerűbb játékát, mert úgy gondolják, hogy agresszív viselkedésre neveli a fiatalokat.

Hirdetés

Már szó szerint évtizedek óta megy a vita a játékok és az agresszív viselkedés közötti esetleges összefüggésről, viszont manapság már viszonylag ritkán látunk arra példát, hogy egy játékot úgy, ahogy van betiltanak egy adott országban.

Hirdetés

Múlthéten az indiai Gudzsarát államában azonban hivatalosan is életbe lépett az a szabály, melynek értelmében fiatalkorúak számára tilos a PlayerUnknown's Battlegrounds, a legújabb hírek szerint pedig a rendőrség már el is kezdte érvényesíteni a tiltást. Az elmúlt héten tíz tinédzsert is letartóztattak, bár a helyi rendőrfőnök szerint a srácokat egy egyszerű figyelmeztetéssel szabadon engedték.

A rendőrség bejelentése szerint azért volt erre szükség, mert az ilyen játékok szerintük negatívan hatnak a fiatalok fejlődésére, bár ezen kijelentés alapján furcsa, hogy ennek ellenére csal egy konkrét játékot tiltottak be és például az olyan közeli vetélytársak, mint a Fortnite ugyanúgy bárki számára játszhatóak. A tiltás fontos előzménye egyébként, hogy az ország miniszterelnöke, Narendra Modi nemrég nyilatkozott a témával kapcsolatban, bár ő általában véve minden technológiára kivetítve fogalmazta meg az álláspontját:

"Mint mindennek, a technológiának is vannak előnyei és hátrányai. Szülőként úgy kell nevelnünk és terelnünk a gyermekeinket, hogy ők a legtöbbet tudják kihozni belőle. Bátorítanunk kell őket arra, hogy új dolgokat tanuljanak meg a segítségével, mint például építeni valamit vagy megfőzni egy ételt."

Természetesen a miniszterelnöknek igazat tudunk adni abban, hogy a technológiát meg kell tanulni a helyén kezelni, de nem tudunk elmenni amellett, hogy ez a tiltás egy újabb kontraproduktív lépés abban, hogy valóban megértsük a videojátékok szerepét a társadalomban, illetve a fiatalok fejlődésében.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)