Hirdetés

Ezért kellett ilyen sokat várni PlayStation 4-en a cross-playre

|

Egy kicsit több húzódik a háttérben annál, hogy technikailag nem volt megoldható.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt, egyelőre teszt jelleggel a Sony engedélyezte a Fortnite PS4-es játékosainak, hogy Xbox One-os és switches pajtásaikkal is játsszanak a PC-seken kívül, pedig korábban nem volt a cross-play nagy híve.

Hirdetés

Pont a Fortnite volt az, amiben félig-meddig véletlenül élt egy darabig a cross-play, és ami így megmutatta, hogy a dolog nem lehetetlen. Most, hogy a funkció aktív, Shawn Layden, a PlayStation ügyeletes fejese elmondta, nagyon sok feltétele volt annak, hogy ez létrejöhessen. 

"Meg kellett néznünk technikai oldalról, egyeztetnünk kellett partnereinkkel üzleti szemszögből, biztosra kellett mennünk, hogy az ügyfélszolgálat is rendesen fel van készítve, hogy jó üzenetet küldünk-e kifelé. [...] Ezért tartott nekünk ez hosszabb ideig, mint szerettem volna, de annyi időt akartunk hagyni, amennyit csak kellett."

- mondta.

Pár hét múlva meglátjuk, hogyan zárul a Fortnite-os béta teszt, és aztán eldől, kiterjesztik-e más játékokra. A Fallout 76 és a Call of Duty: Black Ops 4 egyelőre biztosan nem támogatja majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)