Hirdetés

Wi-Fi gondokat okozott a PlayStation 4 új szoftvere

|

A Sony-nak ugyan már a patch kiadásának napján jelezték a problémát, de valószínűleg bonyolultabb a PS4 Wi-Fi-jével kapcsolatos hiba, mivel még nem sikerült kijavítani.

Hirdetés

Frissítve: Közben megérkezett a Sony hivatalos állásfoglalása is az eset kapcsán: 

"Tisztában vagyunk vele, hogy az utóbbi PlayStation 4 firmware frissítés Wi-Fi problémákat okozott azoknál a játékosoknál, akik IEEE802.11n vezeték nélküli szabványon keresztül csatlakoznak az internetre, ezért áprilisban egy újabb rendszerfrissítést teszünk elérhetővé, amely elvárásaink szerint javítja ezt a problémát"

Korábban írtuk: Nagyjából két hete jelent meg a PlayStation 4 szoftverfrissítése, ami a menürendszer átalakítása mellett jó néhány kisebb újdonságot is hozott. Viszont sajnos problémák is akadtak vele, amik a konzol egy elég alapvető funkcióját hátráltatják.

Ugyan a probléma közel sem mindenkinél jelentkezett, összesen így is elég sokan futottak bele a NW-31297-2 kódba, ami a Sony konzoljának Wi-Fi kapcsolatával kapcsolatos hibát jelez. A PlayStation 4 szoftvere ilyenkor arra kéri a felhasználókat, hogy ellenőrizzék a jelszavukat, vagy a hálózatuk különböző elemeit, de mivel szinte mindenkinek a 4.5-ös szoftver frissítése után kezdett el jelentkezni a probléma, valószínűleg ez okozza a galibát.

A legidegesítőbb pedig az volt a hibával kapcsolatban, hogy a Sony nem nagyon reagált rá érdemben, így az erről szóló fórumposzt alatt is csak az elégedetlen játékosok gyűltek. Nemrég viszont a Polygon megkeresésére nyilatkozott a konzolgyártó, de csak annyit válaszoltak, hogy

"Tudunk a problémáról és éppen vizsgáljuk a helyzetet."

Ez persze nem vigasztalja azokat, akik a csilivili újdonságokat hozó patch megjelenése óta nem tudják használni PS4-ük egyik legfontosabb funkcióját, de remélhetőleg a Sony minél előbb helyrehozza majd a Wi-Fit érintő problémákat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)