Hirdetés

PlayStation 4 - globális megjelenés még 2013-ban?

|

Nagyjából egyszerre érkezhet minden országban a PlayStation 4, ráadásul még idén - a GameStop legalábbis ezt állítja.

Hirdetés

Egy telefonbeszélgetés átiratában Robert A. Lloyd, a GameStop pénzügyi vezetője arról beszélt, hogy nehéz hat hónap elé néznek, amíg az új konzolt várják, de aztán hamar felpöröghetnek az események. A GTA 5 és a Battlefield 4 megjelenésével a harmadik negyedévben, valamint a PlayStation 4 megjelenésével a negyedik negyedévben úgy számítják, könnyedén behozzák a veszteséget.

A Sony egyelőre hivatalosan az "ünnepek idejére" teszi a PS4 megjelenését, ami akár azt is jelentheti, hogy januárig elhúzódhat, ha esetleg beütne valami. A Sony rossz szokása, hogy Japánban és az Egyesült Államokban jóval előbb adja ki termékeit, mint Európában. Ráadásul itt van még a tény, hogy a konzol végleges kinézetét még nem mutatták meg... egyelőre tehát erősen kérdéses, hogy a PAL régiókban (Európa, Ausztrália, Dél-Amerika, Afrika és Ázsia nagy részében) mikor jelenhet meg a konzol.

Lloyd szerint bizonyos, hogy a Sony globálisan indítja el a PlayStation 4-et még 2013-ban. Arra még várnak, mik a Microsoft végleges tervei. Számításba vették, mi lesz, ha csak a PS4 jön, és azt is, ha az Xbox is időben érkezik. Még egy új gép is megnyomja az eladásokat, de két konzol már a 20%-os növekedés ígéretét hordozza a konzolpiacon.

Érdemes megjegyezni, hogy a "globális" megjelenést a GameStop valószínűleg az elsődleges piacra érti, tehát Észak-Amerika, Európa, Ausztrália, Japán, de nem feltétlenül érinti a kevésbé támogatott területeket (Dél-Amerika és néhány ázsiai ország).

A GameStop pénzügyi fejese szerint az új Sony-konzol nagyon jól fog fogyni, ezt régebbi minták és belső kutatások támasztják alá. Tény, hogy nagyon jó PlayStation 4 játékok vannak már most előkészületben (legújabb bejelentések között ott a Thief, néhány indie játék, és az Unreal Engine 4 is szépen fut rajta).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)