Már a Pokémon is fut egy feltört PlayStation 4-en (videó)

|

Bár még mindig a régi szoftver hibáit kihasználva feszegetik a PlayStation 4 zárt rendszerét, egy hackercsapat elég komoly eredményeket elérve egy másik operációs rendszert is futtatni tud a konzolon.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés

Néhány hete már láthattunk egy PlayStation 4-et, ami egy korábbi firmware feltörése után az eredeti szoftver helyett mindenféle programot futtatni tud, de egy másik csapat még tovább feszegette az 1.76-os operációs rendszer egyik gyengeségét. Az eredményeiket egy konferencián is bemutatták, a demonstrációjukat pedig hangos taps fogadta.

A PS4 böngészőjén kereszül ugyanis sikerült egy Linux operációs rendszert telepíteniük, amire a móka kedvéért felraktak egy Game Boy Advance-emulátort, amin pedig egy saját Pokémon-változatot indítottak el. A fali0verflow nevű csoport egyébként a saját blogján még több részletet megosztott a projektjükkel kapcsolatban, így például kiderült az is, nem céljuk, hogy másolt játékok számára törjék fel a PS4-et (ehhez már a Wii és a PS3 kapcsán eleget hozzátettek). A legfőbb céljuk egy PlayStationön futtatható Linux-port elkészítése, részben azért, mert a PS4 elmondásuk szerint "mégsem annyira PC", mint azt elsőre gondolnánk, így egy elég érdekes kihívást jelent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!