Hirdetés

PlayStation 4 - majdnem csak 4 GB memóriát kapott

|

A Sony eredetileg csak csak fele ennyi RAM-ot szánt az újgenerációs konzolba, néhány fejlesztő azonban felhívta a figyelmüket, hogy talán újra kéne gondolni a dolgot.

Hirdetés

A PlayStation 4 fejlesztése még igencsak hadilábon állt, amikor a konzol nyitócímeinek fejlesztése már javában zajlott, így a programozók a kezdeti stádiumban nem igazán tudták, mire is kell számítaniuk. Az egyes stúdiók természetesen folyamatosan egyeztettek a Sonyval, sőt, bele is szólhattak a részletekbe.

A memóriaegység méretének növelését például a Knack fejlesztőinek köszönhetjük, ők hívták fel ugyanis a Sony figyelmét, hogy bizony jól jönne még néhány gigabájt, mert az a 4 igencsak szűkös. A Sonynál elfogadták a javaslatot, így a PS4 végül 8 GB memóriával került a boltokba. Bár a Knack nem nyitott túl fényesen, a fejlesztők azt is elárulták, hogy azóta rengeteg pozitív visszajelzést kaptak szülőktől és régi gamerektől egyaránt.

A Sony eközben már olyan eget rengető újításokon dolgozik, mint a színes Dualshock 4 kontrollerek, amelyek már idén megérkezhetnek a boltok polcaira. A Wave Blue és Magma Red színkódú változatok megjelenése egyelőre csak az Egyesült Államokban garantált, nekünk sem kell azonban izgulnunk, hiszen a terepszínű Dualshock 4 nálunk is elérhető lesz.

Ti milyen kontrollernek örülnétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)