Hirdetés

PlayStation 4 vs Xbox One - szeptemberben is a PS4 nyert

|

Michael Pachter elszámolta magát: az úriember azt állította, hogy szeptemberben több Xbox One fogyott, mint PlayStation 4, de a hivatalos adatok nem ezt mondják.

Hirdetés

Eddig egyetlen egy olyan hónap volt, amikor a Microsoft diadalmaskodni tudott a Sony felett: 2013 decembere.

Ezért is voltunk különösen kíváncsiak arra, hogy jól számolt-e a Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter, aki korábban azt állította, hogy az Xbox One-nak ismét sikerült győznie. Mondott ő már sok mindent, ami végül nem jött be, de azért adtunk neki egy esélyt. Kár volt: az NPD csoport jelentése szerint annak ellenére, hogy a Microsoft egy hétig ingyen játékot adott az újonnan vásárolt gépek mellé, a Sony Activisionnel a Destiny kapcsán kötött megállapodása kifizetődőbb volt. A fogyasztók az Egyesült Államokban augusztus 31. és október 4. között 1.1 milliárd dollárt költöttek játékokra és konzolokra, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 2 százalékos növekedést jelent. A hardvereladások 432,7 millió dolláros bevételt generáltak, a vásárlók több mint kétszer annyit költöttek, mint augusztusban. Arról nincs pontos adat, hogy az egyes konzolokból hány fogyott, de a PS4 eladásokat 550 000-re becslik.

Azt egyébként sem vártuk, hogy a játékeladások meghaladják a tavaly szeptemberi csúcsot: akkor egy Grand Theft Auto V-öt kaptunk, a múlt hónapban pedig a Destiny volt a legnagyobb cím. Egy évvel ezelőtt 754 millió dolláros bevételt sikerült elkönyvelni, ez az összeg idén szeptemberben 481,2 millió dollár volt, ami egy 36%-os visszaesés. Az NPD jelentésében ismét csak a dobozos eladásokra vonatkozó számok szerepelnek, a digitálisak nem, a szoftverekhez pedig nem számolták hozzá a konzolcsomagban értékesített példányokat.

A játékeladási lista a következőképpen alakult:

1. Destiny (Xbox One, PS4, 360, PS3)
2. Madden NFL 15 (360, PS4, PS3, Xbox One)
3. FIFA 15 (PS4, 360, PS3, Xbox One, Wii, Vita, 3DS)
4. Super Smash Bros. for 3DS (3DS)
5. Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4, Xbox One, PC)
6. NHL 15 (PS4, Xbox One, 360, PS3)
7. Minecraft (360, PS3)
8. The Sims 4 (PC)
9. Disney Infinity 2.0 (360, PS3, Wii U, PS4, Xbox One)
10. Diablo III: Reaper of Souls (PS4, 360, PS3, Xbox One, PC)
11. Hyrule Warriors (Wii U)

A platformok sorrendje sem véletlen: Destinyből tényleg több fogyott Xbox One-ra, mint PlayStation 4-re, amiben viszont már közrejátszhatott az ingyenjátékos akció. Szóval Pachter tévedett, a Sony továbbra is vezet, de az Xbox One azért szép lassan tör felfelé. Az októberi, novemberi, és főleg a decemberi statisztikákat érdemesebb lesz figyelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)