Hirdetés

PlayStation 4 vs. Xbox One - most tényleg megtört a jég

|

Tíz hónap után az Xbox One-nak sikerült diadalmaskodnia a PlayStation 4 felett - vajon ez a karácsonyi időszakban is sikerülhet? Megjöttek az NPD legfrissebb hardver- és szoftvereladási adatai.

Hirdetés

Tíz hónapja folyton csak arról hallottunk, hogy az Xbox One eladásai nem tudták meghaladni a PlayStation 4-ét, és a Sony konzolja töretlenül menetel előre.

2014 novemberében viszont elértünk arra a pontra, amikor fordult a kocka, és ha meglepő, ha nem, Xbox One-ból fogyott több. A Microsoft elmondása szerint az Egyesült Államokban és az Egyesült Kiráyságban is a legkelendőbb konzol lett, amiben közrejátszott az is, hogy a cég 50 dollárral vágta meg az árát a Black Friday környékén. Szoftverek tekintetében szintén az Xbox One nyert.
 

Ha az összképet nézzük, a tavalyi év novemberéhez képest 11 százalékos visszaesés volt tapasztalható, viszont ez nem jelenti azt, hogy a játékipar hanyatlik, mivel a digitális eladások nem számítanak bele az NPD statisztikájába, és érdemes figyelembe venni, hogy mind a PS4, mind az Xbox One tavaly novemberben jelent meg. Az elmúlt 12 hónapban 80%-kkal több új konzolt adtak el, mint amennyit anno a PS3 és Xbox 360-ból sikerült ugyanennyi idő alatt. A szoftvereladások 2 százalékot zuhantak tavalyhoz képest (dobozos szoftverekről beszélünk), de az új megjelenésekből 14%-kal fogyott több, mint 2013 novemberében. A konzolokból 3%-kkal vittek el többet, de a bevétel így is kevesebb volt.
 

A szoftverek közül novemberben a Call of Duty: Advanced Warfare diadalmaskodott, annak is az Xbox 360-as verziója, amit nem meglepő módon a GTA V PS4-es változata követett. A harmadik a Super Smash Bros. lett, de a Pokemon Alpha Sapphire és Omega Ruby is bekerült a Top 10-be. A Nintendo egyébként is különösen jó hónapot tudhat maga mögött, az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest 40%-kkal több 3DS-es játékot adtak el, a Wii U-sokból 90%-kkal többet, magából a konzolból pedig 2012-es megjelenése óta soha nem fogyott még ilyen sok. Íme a szoftverek rangsora, a platformok aszerint követik egymást, hogy melyikből mennyit adtak el.

1. Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3, PC)
2. Grand Theft Auto 5 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
3. Super Smash Bros. (Wii U, 3DS)
4. Madden NFL 15 (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3)
5. Pokemon Alpha Sapphire (3DS)
6. Far Cry 4 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC)
7. Pokemon Omega Ruby (3DS)
8. NBA 2K15 (PS4, Xbox 360, Xbox One, PS3, PC)
9. Assassin’s Creed: Unity (PS4, Xbox One, PC)
10. Halo: The Master Chief Collection (Xbox One)

Címkék: #eladások
Platformok: PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)