Hirdetés

Jönnek a PlayStation 4 és Xbox One emulátorok?

|

Mit szólnátok, ha PlayStation 4 és Xbox One játékokat futtathatnátok PC-n emulátorral? Ami a jelenlegi konzolgeneráción majdnem lehetetlen volt, az a next-genen valósággá válhat.

Hirdetés

Az emulátorok eddig inkább csak a retrókonzolos játékokat hozták el nekünk PC-re, de könnyen lehet, hogy ez a jövőben változni fog.

Ugyan ez egy végtelenül illegális dolog, az utóbbi években sokan próbálkoztak vele, hogy az Xbox 360-as és PlayStation 3-as játékokat emulálják. Az egyedi felépítésük miatt viszont ez nem egy egyszerű dolog és mivel borzasztó erős vas kellene hozzá, ezért nem is láttunk működő emulátort ebben a generációban.

 

Ez viszont most változhat a PlayStation 4 és az Xbox One érkezésével, mert ezek felépítése már lényegesen jobban hasonlít egy PC architektúrájára. Legalábbis a Slashdotos Ben Vanik szerint van rá lehetőség.

"Egyszerűbb lenne egy PS4, vagy Xbox One emulátort készíteni egy éven belül, mint  egy PS3, vagy Xbox 360 emulátort, ami olyan gyorsan fut, mint maguk a gépek" - mondta Vanik.

Persze pánikra (vagy örömre, ahogy tetszik) egyelőre nincs ok, mert ő maga nem dolgozik semmilyen next-gen emulátoron, viszont saját bevallása szerint elég közel van egy működő Xbox 360-as program befejezéséhez. A programozó elmondta, hogy ugyan a folyamat maga egyszerűbb, egészen addig nincs rá lehetőség, amíg magukat a konzolokat nem törte fel valaki, ami ugye könnyen lehet, hogy évek múlva történik csak meg, vagy netán soha. 

Ez persze mind csak elméleti dolog, nyilván a Microsoft és a Sony is tisztában van ezzel, úgyhogy jöhetnek még a next-gen konzolok védelmét javító frissítések. Meglátjuk.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)