Hirdetés

Konzolháború: erősödött a Wii U, hajrázik az Xbox One

|

Nem hittük volna, hogy egy üzleti hírben arról kell írni, hogy a PlayStation 4 szerepel a leggyengébben, de az amerikai piacon az elmúlt hónapban ezt történt.

Hirdetés

Nem is olyan régen olvashattátok ti is nálunk, hogy több piaci elemző szerint a PlayStation 4 győzelme várható ebben a generációban, még konkrét számokkal is dobálóztak az illetékesek.

Most azonban a jelenlegi generáció történetében először pont azok a platformok erősödtek (legalábbis a vizsgált amerikai piacon, de azért erre is érdemes figyelni), amelyeket korábban temetni akart mindenki. Egyetlen dolog miatt tartjuk ezt üdvösnek, egy egészséges versenyben nem kényelmesedhet el egyik fél sem, így a Sony sem dőlhet hátra, nem szállhat el az arca (az idei E3 fényében ez potenciális veszélynek is gondolható). A Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter érdekes számokat tett közzé, amelyek szerint 2014 augusztusában összesen 390 ezer darab konzol fogyott a jelenlegi generációból. A Wii U egy év alatt duplázott, már 65 ezer eladott pédlánynál jár, ebben persze a Mario Kart 8 játszott jelentős szerepet.

A PlayStation 4 most 7 százalékos zuhanást könyvelhet el 175 ezer eladott konzollal, míg az Xbox One feljött 150 ezerre, ami viszont 14 százalékos emelkedés (ezen a piacon már majdnem egy éve kint a konzol, tehát nem az újdonság varázsa). Az elemző szerint a nagy hajrá a Kinect-mentesített konzol árcsökkenésének tudható be, tehát a piacon még mindig az árcédulára kanyarintott szám az úr, és nem a felbontás vagy az fps szám. Illetve Amerikában a Madden bundle csomagban értékesített konzol is egy igen jó üzleti húzás.

Ti mit gondoltok, élesedni fog a verseny a továbbiakban, vagy abszolút nyertes marad a PlayStation 4 a konzolok piacán? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)