Hirdetés

Memóriakártyákra cserélné a lemezeket a PlayStation 5?

|

A híresztelések szerint komoly formátumváltással jöhet az új konzol.

Hirdetés

Megeshet, hogy a PS Vitához hasonló memóriakártyás rendszert használja majd a Sony következő konzolja.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bizonyos források szerint a Microsoft "lemezmentesíteni" szeretné a következő generációs Xbox konzolokat, most pedig olyan hírek röppentek fel, miszerint a Sony sem ragaszkodik már a formátumhoz. A hírek egy német, Techtastic nevű cégtől származnak, akik a tavalyi évben egy, a Sony által benyújtott szabadalmi modellen dolgozhattak. Egy olyan cartridge, avagy kártyás formátumról beszélünk, amin korábban a PS Vita játékai is megjelentek már.

Pontosabb információkat nem közölt a cég, és ezeket is érdemes fenntartásokkal kezelni, ám a mellékelt kép alapján egy memóriakártyához hasonló adathordozóról beszélünk. A hír összhangban van a Sony egyik fejesének, John Koderának korábbi állításával, miszerint a cég sikeres jövőjének a része, hogy kidolgozzanak egy olyan rendszert, mellyel összeköthetnék az otthoni- és hordozható kézi konzolokat. A Nintendo Switch döbbenetes sikerét és népszerűségét elnézve nem lepődnénk meg, ha a jövőben egyre nagyobb figyelmet kapna ez a koncepció. 

Ettől még lehet, hogy az optikai meghajtók is szerves részét képezik majd a Sony új konzoljának, ám a mostani, erősen digitális beállítottságú világban nem lenne ördögtől való gondolat, hogy teljes egészében a belebegtetett rendszerre cseréljék azokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)