Hirdetés

Vajon a Sony-főnökök szerint művészetnek számítanak a játékok?

|

A Sony két magas rangú vezetőjét is megkérdezték a korábban rengeteg vitát szító kérdésről, így ők is elmondták a véleményüket arról, művészetnek számít-e a videojáték.

Hirdetés

Sok szó esett már arról, vajon a videojátékok művészeti alkotásoknak számítanak-e, vagy hogy érdemes-e egyáltalán ezen a besoroláson görcsölnünk, de ettől függetlenül érdekes néha hallani, mit gondolnak a témáról a játékipar fontos pozícióban lévő alakjai.

Egy rajongó a Sony két nagyágyúját kérdezte meg a témában, egész pontosan a PlayStation egyik eredeti alkotójaként is dolgozó Shuhei Yoshidát és a PS-részleg egyik alelnökét, a fejlesztőkkel és a kiadókkal való kapcsolatért felelős Adam Boyest. Yoshida válasza egy kicsit ugyan kitért a kérdés elől, de találóan arra is rámutatott, hogy nem vehetünk minden játékot egy kalap alá: "Vannak játékok, amik művésziek, míg mások kevésbé azok" - írta a japán szakember.

Boyes egy kicsit más véleményen volt és látszólag az egész médiumnak megelőlegezi a művésziesség lehetőségét: "Senki nem jelölheti ki, hogy hivatalosan mi művészet. Ez mindig a személyes vélemény kérdése lesz. Szerintem művészetnek számítanak." - írta az alelnök.

Mit gondoltok, melyik PlayStation-főnök áll közelebb az igazsághoz? Vagy számít egyáltalán, hogy művészetnek tartjuk-e a játékokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)