Hirdetés

Mesterséges intelligencia által vezérelt segítségkérő rendszeren dolgozna a Sony?

|

Lehet, hogy hamarosan már egy virtuális asszisztenstől kérhetünk segítséget, ha elakadnánk játék közben.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre több területen jelentek meg a mesterségesintelligencia-alapú asszisztensek, és már több vállalat is előállt olyan platformokkal, amelyeken keresztül gépektől kérhetünk segítséget. Elképzelhető, hogy hamarosan a Sony is bemutat egy ilyen megoldást, amivel játékosai életét teheti majd egy picit könnyebbé.

Hirdetés

A Niko Partners elemzője, Daniel Ahmad már korábban is tálalt érdekességeket a videojáték-ipar különféle területeiről, most pedig egy roppant érdekes, a Sony által bejegyeztett szabadalomra bukkant rá. A szimplán PlayStation Assistként emlegetett cucc elméletileg egy olyan MI, amelynek akár hangutasítással is adhatunk különféle parancsokat, miközben játszunk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy nekünk csak meg kell kérdeznünk az Assistot, merre van a legközelebbi élettöltő pakk, és az kis idő elteltével bejelöli nekünk a keresett tárgyat a játékbeli térképen.

Az Ahmad által talált bejegyzésben lévő képek alapján valószínűleg mobilunkat használva vehetnénk igénybe az Assistot, ami elég kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen így nem kell kilépni a játékból, és a hangvezérlésnek hála pötyögés helyett elég volna csak feltenni a kérdésünket. Kíváncsian várjuk tehát, hogy mit kezd a Sony ezzel az ötlettel.

Ti örülnétek egy ilyen virtuális asszisztensnek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)