Hirdetés

PlayStation - elképesztő bevételt produkál a Sonynak

|

Azt eddig is tudtuk, hogy a Sony egyértelműen a PlayStatonnel arat a legtöbbet, de most kiderült, mennyit hoz a termékcsalád a konyhára.

Hirdetés

A nagy cégek és a nagy számok együtt járnak, így annyira nem meglepő, hogy a Sony is milliókkal dobálózik. Milliárdokkal, egész pontosan.

2014 harmadik negyedévét egyértelműen a Sony Game & Network Services részlege zárta a legjobban, ugyanis nem kevesebb, mint 12,7 billió (tehát több mint 1270 milliárd) forint bevételt realizáltak december végére. Az eladásokban szignifikáns, 16,8%-os növekedést tapasztalt a cég a tavalyi évhez képest, egész pontosan 6,4 millió eladott PlayStation 4-et regisztráltak a tavalyi év harmadik negyedévében. Korábban a Sony bejelentette, hogy világszerte már több mint 20,2 millió PlayStation 4 talált gazdára. 

A vállalat továbbá kiemelte, hogy a PlayStation Plus előfizetők számának megugrása is nagyban hozzájárult a hatlamas növekedéshez. Mindazonáltal fontos megemlíteni, hogy a PlayStation 3 eladások visszaestek, és a rajtuk futó szoftverek iránt sem akkora már az érdeklődés, mint korábban. A Vita és a PS TV is küszködik, 25 milliárd forintot kellett leírnia a Sonynak. Bár meglehet, hogy annyira nem aggódnak emiatt, mivel a márciusban véget érő üzleti év végére 17 millió eladott konzolra számítanak.

Szerintetek mi lesz a PS3 és a Vita sorsa?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)