Hirdetés

PlayStation Network - DDoS támadás áldozata lett

|

Pár éve nagyon durván megbénult a PlayStation Network, de a Sony kárpótolta a felhasználókat, még ha nem is ő volt a hibás. Most újra támadás érte a szolgáltatást.

Hirdetés

2011-ben néhány unatkozó hacker feltörte a PlayStation Networköt, és adatokat lopott, ami miatt a szolgáltatás hosszú ideig szünetelt, a Sony számára pedig 15 millió dolláros volt a kár. Most egy DDoS támadással kellett megbírkóznia.

A mai nap folyamán, nagyjából 6-7 órával ezelőtt a @LizardSquad Twitteren közölte, hogy sikeres támadást indított a Sony ellen. Nem sokkal később ezt John Smedley, a SOE vezérigazgatója is megerősítette, nagy bocsánatkérések közepette értesítve a felhasználókat a szituációról.

Utoljára két órája tweetelt, akkor annyit mondott, hogy a Sony Online Entertainment szolgáltatásai hamarosan helyreállnak, néhányan már be tudnak jelentkezni, mások még nem. A támadás oka egyébként a LizardSquad csatornájára kitűzött tweet szerint az, hogy a Sony, bár nagy cég nagy bevétellel, a felhasználóktól származó bevételből nem költ eleget a PSN-re.

A mai nap folyamán DDoS támadás érte a Battle.net, a League of Legends, a Path of Exile, a RuneScape és az EVE Online szervereit is. Reméljük hamarosan minden helyreáll.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)