Hirdetés

Yooka-Laylee - máris siker a Banjo-Kazooie utódja

|

A Banjo-Kazooie játékok szellemi örököse eddig úgy néz ki, hogy az egyik legnagyobb siker lesz, amit valaha láthattunk a Kickstarteren.

Hirdetés

Sokak kedvence volt a Nintendo 64 állatos platformer őrületének egyik nagy slágere, a Banjo-Kazooie, viszont a Rare megszűnésével a folytatásban reménykedő rajongók álmai is szertefoszlani látszottak. Viszont most úgy néz ki, hogy még nincs minden veszve, hiszen most a sorozat egykori fejlesztői és a rajongók karöltve támaszthatják fel a sorozatot.

Még 1-2 hónappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a sorozat egykori fejlesztői szeretnének egy hasonló játékot fejleszteni és természetesen a Kickstarteren finanszíroznák. Sajnos a Banjo-Kazooie jogai nincsenek a birtokukban, de egy kis kreativitással sikerült egy nagyon hasonló koncepciót kitalálni, ami erősen épít az elődei által lefektetett alapokra.

Az akkor még Project Ukulele néven ismert projekt alig egy napja indult el Yooka-Laylee (értitek, uku-lele) néven és máris orbitális sikert arat: alig egy óra alatt sikerült elérnia megcélzott 175 ezer fontot és a kampányból még 45 nap van hátra. Jelen sorok írása közben is feszített tempóban halad a számláló az egymillió felé, úgyhogy könnyen lehet, hogy ismételten történelmet ír a Kickstarter.

A Yooka-Laylee elődjéhez hasonlóan egy szokatlan párost szerepeltet majd, konkrétan egy kaméleon és egy denevér szerepében kell majd csapatmunkával és egy jó adag kreativitással átverekedni magunkat az akadályokon, illetve legyőzni a már-már túlságosan is abszurd főellenségeket. Az eredeti játékban ugye egy medve és a hátán utazó madár kapták a főszerepet, szóval a párhuzam mindenképpen megvan, de a fejlesztők szerint rengeteg új ötlettel is szeretnék feldobni a jól ismert receptet.

Már majdnem minden stretch goal megvan és ha így haladunk akkor az utolsót is hamarosan elérjük, mely szerint a játék minden platformon pontosan ugyanakkor fog megjelenni. A Yooka-Laylee megjelenés 2016 októberében várható és ha minden jól megy, akkor Steam, Mac, Linux, Nintendo Wii U, PlayStation 4 és Xbox One platformokon játszatunk majd vele.

Ti mennyire várjátok, szerettétek az elődöket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)