Hirdetés

Pofátlan koppintás miatt perel a Zynga

|

Amíg a Zynga koppintott szemrebbenés nélkül, addig nem volt gond, most, hogy fordítva történt a dolog, nagy a felháborodás.

Hirdetés

A legsikeresebb Facebook-játékokat (pl. FarmVille) futószalagon gyártó Zynga rossz néven vette, hogy a feltörekvő Vostu rendre lemásolja játékait.



FarmVille - MiniFazenda, ZyngaPoker - VostuPoker, PetVille - PetMania, CaféWorld - CaféMania, CityVille - MegaCity. A hasonlóság nem merül ki címben és témaválasztásban, a játékok már-már megtévesztően hasonlítanak megvalósítás tekintetében is zyngás ihletadóikra, amibe beleértjük a kezelőfelületet, a fontkészletet, az ikonokat, lényegében mindent. Még a Vostu logója és honlapja is szúrja a Zynga szemét.
A Vostu egyenesen ódáig merészkedett a játékok klónozásában, hogy a MegaCity pontosan ugyanazt az ismert bugot (A közösség játékbeli épülete anélkül is funkcionál, hogy az úthálózat bekapcsolná a város vérkeringésébe.) produkálja, amit a CityVille.



Reggie Davis a Zynga színeiben úgy nyilatkozott, hogy egy dolog inspirációt meríteni játékaikból, s megint más tokkal vonóval lemásolni az egészet. Üdvözlik a Vostut a közösségi játékok piacán, de kreatív munkájuk szemérmetlen másolása nem elfogadható üzleti stratégia, hanem törvényellenes cselekedet.
A Vostu viszontválaszában nevetségesnek nevezte a vádakat, s állítja, hogy a Zynga teljesen elfelejtette, hogy néz ki egy eredeti játék, annyiszor vádolták már meg másolással. Különösen annak fényében érzik sértőnek a Zynga támadását, hogy a két vállalat legfőbb befektetői ugyanazok.

Akit érdekel a Zynga beadványa, itt elolvashatja teljes terjedelmében, és megtekintheti a kifogásokat alátámasztó képeket is.






Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)