Hirdetés

Pókember lesz az egyetlen platform-exkluzív karakter a Marvel's Avengersben

|

A Crystal Dynamics szerint hálószövőn kívül minden utólag megjelenő karakterrel játszhatunk más platformokon is.

Hirdetés

Pár napja érkezett a hír, ami sok játékosban szült felemás érzelmeket, miszerint a szeptemberben megjelenő Marvel's Avengers játékba megjelenés után érkezik a közkedvelt Pókember is, őt azonban csak a PlayStation 4 és PlayStation 5 tulajok tudják majd harcba vinni. Azóta megtudtuk, hogy akadnak még platform exkluzív tartalmak, azonban a fejlesztők fontosnak látták letisztázni: Póki lesz az egyetlen olyan karakter, akit nem próbálhat ki minden játékos.

Hirdetés

Valószínűleg a Crystal Dynamics is érzi, hogy az exkluzív karakterrel nem lopták be magukat a rajongók szívébe, pláne úgy, hogy ez a lépés még csak nem is szolgálja egy nagyobb videojátékos univerzum kiépítését, hiszen nem az Insomniac Pókemberét használják majd. A stúdió vezetője, Scott Amos ezért egy a japán IGN-nek adott interjújában próbálta tisztázni a dolgokat:

"Ez az egyetlen karakter amit ilyen módon rakunk a játékba. Azt mondanám, hogy a Marvel's Avengersben rengeteg hős lesz, és a játék, valamint az univerzum méretét és kiterjedtségét nézve, a játékosoknak több mint elég lehetőségük lesz különböző karakterek kipróbálására."

Ezután megemlítette azt is, hogy Pókember kapcsán örülnek, ha PS játékosoknak jólesik a törődés amit kapnak, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a többiek mellőzve kéne érezzék magukat, hiszen a nemrég bejelentett Sólyomszem mellet még rengeteg tartalom tart feléjük a megjelenés után. 

Amos mondhatni indokkal is szolgált az exkluzivitás kapcsán, de ez inkább tűnik maszatolásnak, mint konkrét ténynek. Annyit jelentett ugyanis csak ki, hogy a Marvel és a PlayStation közötti kapcsolat egyedi lehetőséget teremtett számukra Pókember kapcsán. Nem titok, hogy a Marvel és a Sony között szoros az összefonódás, elég csak a 2018-as Spider-Manre vagy az Iron Man VR-ra gondolni. Az említett cikk ezután úgy fogalmaz, hogy a Marvel és a PlayStation közötti szerződés értelmében Pókember csak a játék playstationös verzióiban bukkan majd fel - ezt ugyebár tudjuk már egy ideje.

Itt azonban nem arról van szó, hogy egy korábbi megállapodás kötötte volna a feleket erre az exkluzivitásra, hanem arról, hogy most létrejött egy exkluzív szerződés erre a DLC-re. Ezt értelmezték félre egyes médiumok, és közölték le az anyagot úgy, mintha jogi okai lennének a dolognak, és egy korábbi megállapodás miatt nem is lett volna más választása a Marvelnek, mint engedélyezni a PlayStation-exkluzív DLC-t. 

Végezetül érdemes még egy mondatot idézni Scott Amostól, ami hallatán sokak zsebében kinyílhat a bicska. A Crystal Dynamics fejese ugyanis volt olyan tündér, hogy a következő javaslattal éljen: 

"Azoknak a játékosoknak pedig, akik mindenképp Pókemberrel akarnak játszani, lehetőségük lesz erre PlayStationön."

Kedves, ugye? A Marvel's Avengers szeptember 4-én érkezik Xbox One-ra, PS4-re és PC-re, majd az új generációs konzolok megjelenése után azokon is landol.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)