Hirdetés

Pokémon GO - így büntetik a csalókat

|

Csak próbáld elhitetni a Pokémon GO-val, hogy teljesen máshol vagy a játékban, mint a való életben, és máris kitiltás lesz a jutalmad.

Hirdetés

Van, aki mezei módszerekkel próbálja megkönnyíteni virtuális életét a Pokemon GO-ban, ám vannak olyanok is, akik már ennél komolyabb trükkökhöz folyamodnak és kamu GPS adatokkal mozgatják a karakterüket.

Redditen már terjed a hír, miszerint a Pokémon GO bünteti azokat a játékosokat, akiket ilyen csaláson kapnak. De ahelyett, hogy a játék egyszerűen nem engedné őket belépni, a rendszer egy elhagyatott, magányos hellyé változtatja a csalók világát. Hogy mit jelent ez a valóságban? A Pokéstopok nem adnak tárgyakat, a Gymekben nem tudsz harcolni és a befogható Pokémonok… nos minden bizonnyal megérzik, hogy a potenciális új mesterük nem venné őket komolyan, ezért inkább elmenekülnek előled.

A kizárások hossza pár perctől több óráig is eltarthat, de általában az egy órás büntetés a jellemző. Néhány elmélet szerint van egy képlet, ami aszerint osztogatja a ban-t, hogy milyen nagyot csalt valaki, tehát hogy mennyire került messzire a valós helyzetétől, de ezt eddig nem sikerült egyértelműen megerősíteni.

Néhány vidéki felhasználó például azért folyamodott csaláshoz, mert egyszerűen alig volt a közelükben bármilyen Pokemon GO-s tartalom, bár a Niantic kizárja ennek valószínűségét. A játékosok azonban elindítottak egy petíciót, melynek célja, hogy javasolhassanak új területeket, helyeket még több Pokestop és Gym létrehozásához. Ezt akár Ti is alá tudjátok írni.

A Pokemon GO kizárási módszerét mindenesetre sokkal kevesebb negatív komment érte, mint például az Overwatch, The Division vagy a Rainbow Six Siege által hozott intézkedéseket, amit az elmúlt hónapokban tettek a csaló játékosokkal szemben.

Ti próbálkoztatok már ilyen trükkökkel?



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)