Hirdetés

Megjelent a Pokémon GO, de a való világ még nem áll készen a trénerekre

|

Sokan várták már a Pokémon GO megjelenését, de nem mindenki állt közülük készen arra, amilyen élményt a való világban történő gyűjtögetés jelent.

Hirdetés

Eléggé felrázta a közösségét, mikor megjelentek az első hírek, miszerint Új-Zélandon és Ausztráliában megjelent a Pokémon GO. Sokan egy másik iTunes-fiókot regisztrálva, vagy Androidon egy mások által megosztott APK-fájl segítségével más régiókból is nekikezdtek a játéknak, de nem volt fenékig tejfel az első játéknap.

Egyfelől egész nap kisebb-rövidebb szerverproblémák fogadták a pokémon mestereket, akiknek azzal is szembe kellett néznie, hogy a játék elképesztő tempóban szívja le akkumulátoruk töltöttségét. Amellett ugyanis, hogy sokat tartja bekapcsolva képernyőnket a Pokémon GO, a GPS-es helymeghatározást, a mobil adatforgalmat és a kamerát is használja a játék, bár ez utóbbit kikapcsolhatjuk, ha hajlandóak vagyunk lemondani az AR-funkciókról.

A játék alredditjén felütötték a fejüket az első olyan történetek is, amik a szabadban való pokémon-vadászat kevésbé kellemes oldaláról szóltak. Egy poszt írója azt mesélte el, hogy mikor a megjelenés éjjelén kiment a szabadba és megpróbált megfogni egy Parast egy közbiztonsági szempontból nem éppen kiváló környéken, nem fogadták túl jól a lakók, hogy hogy a ház egyik ablaka felé fordította a telefonját.

Elmondása szerint egy nő baseball-ütővel közeledett felé, de megmutatva a játékot sikerült kimagyaráznia magát a helyzetből és így elkerülte a balhét. Ugyanitt egyébként felmerült, hogy a Niantic előző játéka, az Ingress kapcsán is néztek furcsán azokra, akik az abban lévő portálokat keresték például egy autóban ülve. Sőt, a korábbi játékhoz egy haláleset is kötődik, amikor egy mólón lévő portálhoz igyekvő férfi megcsúszott, fejsérülései miatt eszméletét vesztette és később megfulladt.

Szerencsére a Pokémon GO esetében nem ilyen morbid minden történet, egy ausztrál rendőrőrs például egy kedélyes üzenetet tett közzé a játékosoknak. A darwini őrs ugyanis Pokéstopként van feltüntetve a játékban, ahol értékes tárgyakat, többek között pokélabdákat is bezsebelhetnek az arra járók, így valószínűleg sokan konkrétan be is mentek a rendőrség épületébe. Így a szervezet kiírta Facebook-oldalára, hogy a tárgyak begyűjtése kívülről is lehetséges, ha pedig már épp rájuk figyeltek az okostelefonjukba temetkező trénerek, arra is figyelmeztették őket, hogy nézzenek körül, mielőtt átmennek az úton a következő pokémont kutatva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)