Hirdetés

Lecsapott a Nintendo, leállt a Pokémon Prism fejlesztése is

|

Nyolc év fejlesztés után, nem sokkal a megjelenése előtt a Pokémon Prism fejlesztője kénytelen törölni a rendkívül ambiciózus projektet.

Hirdetés

Amíg olyan kiválóan teljesítenek a hivatalos változatok, mint a nemrég kiadott Pokémon Sun és Moon, addig egy kicsit sem meglepő, hogy a Nintendo és a Pokémon Company rendkívül határozottan védi a szellemi tulajdonát. Ennek a vehemenciának esett áldozatul nemrég a Pokémon Prism is.

Az első és második generációs Pokémon játékokon alapuló ROM hacken már nyolc éve dolgozott Adam Vierra, ám nemrég felkereste a jogtulajdonosok képviseletében egy ausztrál ügyvédi iroda - ott jegyezte ugyanis be a Pokémon Prism weboldalát -, hogy törölje a jogsértő tartalmakat a netről.

Így a projekt weboldalán is már csak a felszólítást találjuk meg egy PDF formájában, de a rajongók egymás között terjesztik a legutóbbi verzió fájljait. A készítő egyébként Twitter-oldalán megírta, hogy ugyan nem igazán lepték meg a kiadó jogi lépései, rendkívül nehezen dolgozta fel a helyzetet.

Ennek ellenére elmondása szerint továbbra is támogatni fogja a Nintendót és a nyolcévnyi fejlesztői tapasztalat így is rendkívül értékes számára. Illetve részben magát is okolta a játék korai törléséért, hiszen elmondása szerint a Prism trailerével túl sok figyelmet irányított a projektre, továbbá úgy gondolja, hogy ha nem minden részletet próbált volna egyből tökéletesre csiszolni, hamarabb megjelentethette volna a játékot. Ezzel együtt úgy tűnik, a Uranium fejlesztőinek sorsára jutott Vierra nem adta fel teljesen a küzdelmet, elmondása szerint alaposan áttanulmányozza majd a kialakult helyzetet és majd tájékoztatja rajongóit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)