Hirdetés

Pokimane elmondta, hogy mit gondol a bosszúpornóról

|

A streamer azt is elárulta, hogy mi lehetne szerinte a megoldás a jelenség ellen.

Hirdetés

Legyen teljes mértékben illegális meztelen (vagy bármilyen intim) fotó és videó birtoklása a rajta szereplő kifejezett hozzájárulása nélkül. Ezt kéri Imane Anys, azaz Pokimane, az egyik legnépszerűbb női Twitch-streamer. Pontosabban azt, hogy ezt foglalják végre törvénybe és érvényesítsék is azt.

A streamer az erről szóló adásában kissé homályosan fogalmazott: azt mondta, üzenni szeretne a cégeknek, pontosabban szervezeteknek, mégpedig azt, hogy ha lobbizni szeretnének a törvényért, ő az emberük, kérjék csak meg, ő előadja a politikusoknak, amit elő kell.

Hirdetés

A Kotaku megkérdezte, mely szervezetekre gondolt, de nem válaszolt. Végül tisztázta a streamjében, hogy a bosszúpornóról beszél: 

Szerinte telefonon, PC-n, vagy bárhol tárolni ilyen felvételeket eleve törvénybe ütköző kellene, hogy legyen, hacsak nem bizonyítható, hogy a rajta szereplők engedélyt adtak erre.

Mint elmondta, számtalan történetet meséltek neki női követői arról, hogyan tették tönkre az életüket férfiak azzal, hogy mutogatták vagy nyilvánosságra hozták a róluk készült felvételeket. Szerinte a legfontosabb, hogy az is féljen a büntetéstől, aki kap házipornót, ne csak az, aki továbbküldi azt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Megszólalt az ügyben Hasan Piker baloldali Twitch-híresség is, aki  szerint mivel macerás és adatvédelmileg aggályos az eszközökön hatóságilag keresgélni, arról nem is beszélve, hogy a rendőrök nem mindig segítőkészek a bántalmazott nők ügyében, az ilyesmit a terjesztésnél kell elcsípni.

A bosszúpornó kifejezés egyébként megtévesztő, mert azt sugallja, hogy érdemes és kell vizsgálni az elkövető indítékát, azaz akár "érthető", vagy "indokolt" is lehet az ilyesmi. Erről természetesen szó sincs: intim felvételeket engedély nélkül terjeszteni mindig és mindenhogy bántalmazásnak minősül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)