Hirdetés

Jelen állás szerint pont a Steam legnépszerűbb címei nem játszhatók a Steam Decken

|

A Valve már dolgozik a probléma kiküszöbölésén, szóval nem kell egyből visszamondani az előrendeléseket.

Hirdetés

Hatalmas érdeklődés övezi a Steam Decket, vagyis a Valve hordozható PC-konzolját. Most viszont kiderült, jelenleg a masina épp azon játékok futtatására képtelen, melyek vezetik a Steam népszerűségi ranglistáját. Most még a Destiny 2, az Apex Legends, a Rainbow Six Siege, és a PUBG sem fut rendesen a Steam Decken. Ennek pedig végtelenül egyszerű az oka.

A Steam Decken ugyebár egy Linux operációs rendszer fut (egészen pontosan egy Linux-alapú SteamOS), amit nem kifejezetten játékokhoz fejlesztettek ki. Nem működnek rajta például azok a csalás elleni rendszerek sem, melyeket a legtöbb online cím, így a felsorolt játékok is használnak.

Hirdetés

És éppen ez itt a gond. A mostani formában a Valve handheld masinája képtelen online is elindítani ezeket a játékokat, egyedül pedig nem sok értelme lenne egy PUBG-nek vagy Siege-nek.

A Valve mindenesetre gőzerővel dolgozik a Proton nevezetű rendszer fejlesztésén, melynek épp az a feladata, hogy működőképessé bírja ezeket a játékokat és a bennük rejtőző másolásvédelmet Linux alatt is. Remélhetőleg hamarosan eljön az áttörés, és az említett címekből sem kell kimaradnia a Steam Deck jövőbeli vásárlóinak. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezen felül azt sem szabad persze elfelejteni, hogy a Steam Deckre elvileg bármilyen operációs rendszer, így akár egy Windows is telepíthető, ezzel pedig megkerülhetők a Linux hiányosságai.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)