Hirdetés

Prey 2 - a Bethesda miatt futott zátonyra?

|

Tovább gyűrűzik a Prey 2 körül kialakult botrány, folytatódik az egymásra mutogatás és a bűnbakok keresése.

Hirdetés

Legutóbb még az a hír járta, hogy továbbra is a Bethesda birtokolja a Prey márkanév jogait, majd jött egy újabb pletyka arról, hogy a Dishonored készítői, az Arkane Studios vették át a fejlesztést a Human Head Studios csapatától.

Miközben a Human Head vezető dizájnerének LinkedIn profiljáról kiderült, hogy egy vadonatúj, a század forduló közepén játszódó nyitott világú projekten dolgoznak, a Prey 2-t ismét pellengérre állították, legalábbis névtelen források állítása szerint a Bethesda tehet a játék hányatott sorsáról.

Ismeretlen forrásokból kiindulva az IGN azt állítja, hogy a Bethesda egyenesen sarokba szorította a Human Head munkatársait egy szerződéssel, amely megtiltotta a csapatnak, hogy bármi máshoz fogjanak, valamint kijelentette, hogy elégedetlenek az eddig elkészült munkával. Amikor a fejlesztők pénze elfogyott, a források szerint a Bethesda rögtön lecsapott a lehetőségre és tett egy mentőajánlatot, miszerint felvásárolja a pénzügyi gondokkal küszködő stúdiót.

A Human Head Studios azonban nem adta be a derekát, ezt követően kezdték el híresztelni a játék leállítását. Végül a szerződés a két cég között lejárt, és az a szóbeszéd járta, hogy az Arkane Studios vette át a munkát, hogy befejezzék a sci-fi lövöldét.

A névtelen forrás sajnálatos módon arról nem számolt be, hogy a Prey 2 milyen állapotban volt abban a pillanatban, mikor az eredeti fejlesztők „magára hagyták”, mint ahogyan a Bethesda közleményének hiányában arra sincs bizonyítékunk, hogy a Dishonored alkotói fejeznék be a projektet.

Egyértelműen arra utalnak a névtelen megmondó szavai, hogy a Bethesda miatt alakult így a Prey 2 sorsa, már amennyire hihetünk neki. Ti hogyan vélekedtek az ügyről? Szívesen látnátok már a Prey 2 megjelenését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)