Hirdetés

Prey - részletek a crafting rendszerről, a fegyverekről és az ellenfelekről

|

A Prey fejlesztői egy kicsit máshogy képzelték el a világukat, mint a szokásos open world fejlesztők.

Hirdetés

A Game Informernek köszönhetően rengeteg infó derült ki a játékról, így végre talán végre elfelejtjük, hogy amúgy mindenki bögreként fogja megmenteni a világot a Prey 2017-es verziójában.

Kezdésnek szóba került a crafting-rendszer, ami egy kicsit más lesz, mint a többi játékban. Nem menükben turkálunk, hogy aztán a "gyártás" gombbal lerendezzük az egészet, hanem nekünk kell kézileg vezérelni a folyamatokat.

Először be kell dobnunk az összes szemetünket a gép egyik végébe, majd a másik végében el kell rendeznünk kockákat a kellő módon, aztán pedig a gép paneljén kiválasztjuk a szükséges tervrajzot. Ha megcsináltuk a három lépést, akkor szépen lassan végignézhetjük, ahogy elkészül a tárgy, majd kivehetjük a tárolóból.

Az Arkane Studios nagyon szeretné, ha minden a játékban csinálnánk és nem a menüben. Ez egy tök jó megoldásnak hangzik, reméljük, hogy kétezerszeri használatra nem unjuk majd meg teljesen.

A másik érdekesség, hogy lesz egy úgynevezett Gloo Gununk. Ezzel egyrészt lehetőségünk lesz habbal beborítani az ellenséges földönkívülieket, és harcképtelenné tenni őket, másrészt pedig különböző feladványokat megoldani. Lépcsőt csinálhatunk vele, gázcsövek réseit tömhetjük el, stb..

Az utolsó fura eszköz a Recycle charge nevű kis gránátformájú kütyü lesz. Ezekből majd kapunk egy keveset kezdéskor, de később magunk is gyárthatunk majd ilyeneket, ha megvan a szükséges tervrajz. A cuccot bedobhatjuk egy szobában, mire az összegyűjti az összes szemetet a helyszínről és újrahasznosítható crafting elemmé alakítja őket. Harcban is használható lesz egyébként, és állítólag komoly sebzést okoz.

Szükség is lesz a támadóerőre, lévén komoly ellenfelekkel nézünk majd szembe a bolygón. A Preyben ugyan a fejlesztők elmondása szerint nem lesznek klasszikus értelemben vett boss fightok, de többféle Typhon variációval is összefutunk majd. Ezek mind az első, felfedezett földönkívüli létforma mutáció, melyek 6 különböző formában akarják majd letépni a fejünket. Legyen kéznél a habpisztoly.

A Prey a tervek szerint 2017-ben fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)