Hirdetés

PrioVR - egy nap alatt összejött a pénz a mozgásérzékelős kontrollerre

|

A YEI Technology a Kickstarter közönségéhez fordult pénzügyi alapért. Jól döntöttek, az Oculus Rift pedig tovább fejlődhet ezzel.

Hirdetés

Az Oculus Rift kiegészítőjeként is használható a PrioVR, ami a YEI Technology új mozgásérzékelős megoldása. A testre szerelhető szenzorok képesek a legfinomabb izommozgásokat is érzékelni, és továbbítani a begyűjtött jeleket a hardvernek.

Egy jó VR szemüveggel tökéletessé válik a virtuális játékélmény, viszont egy ilyen „öltöny” kifejlesztése nem olcsó.  A pénzügyi alapot a Kickstarter adakozó kedvű látogatóitól szerették volna begyűjteni ismét, és ezúttal sikerült is nekik kevesebb, mint 24 óra alatt. Az eredetileg kitűzött cél 75,000 dollár volt, jelenleg 123,000 dollár pihen a kasszában.

Ennyivel már talán kihúzzák a srácok. A PrioVR-t háromféle kiszerelésben tervezik majd piacra dobni. A Lite verzió csak felsőtesti szenzorokat tartalmaz (szám szerint 8-at), ami tökéletesen elegendő az ütéshez, célzásokhoz, guggoláshoz és még sok minden máshoz. A Core csomag gyakorlatilag a gamer kiadás, ebben 12 szenzor van, melyek közül négyet a lábakra kell erősítenünk. A Pro csomag 17 szenzort tartalmaz melyekkel már profi motion capture is lehetséges.

Még egy lépés a tökéletes virtuális játékélmény felé. Ti mit gondoltok? Ez a fajta szimuláció lesz a játékok jövője?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)