Hirdetés

Programozz te is a Minecraft világában

|

A Code.org egy érdekes egyezséget kötött a Mojang fejlesztőivel, aminek köszönhetően a Minecraft is a programozás eszközévé vált.

Hirdetés

A Code.org egy non-profit szervezet, akik célul tűzték ki a gyerekek és az informatikában kevéssé járatos személyek tanítását. Nem is olyan régen egy Star Wars témájú leckékkel kedveskedtek a rajongóknak, most pedig a Minecraft játékosokat hívják meg a programozás csodálatos világába.

A móka annyiból áll, hogy kóddal kell irányítani a választott karaktert, aki valós időben hajtja végre az általunk Javascriptben adott utasításokat. Amellett, hogy remek oktatóanyag, még nagyon szórakoztató is. Egész nap tudnánk űzni a dolgot, vagy legalábbis 14 leckén keresztül, ennyit tartalmaz ugyanis jelenleg az anyag.

A Code.org Hour of Code anyagait már 137 928 359-en kipróbálták, köztük Obama is. Csak nem lehet olyan rossz a dolog!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)