Hirdetés

A Sony digitálissá varázsolja a fizikai kártyajátékokat a Project Fielddel

|

A Sony megalkotta azt a kártyajáték készletet, amit bármelyik játékhoz használhatunk, és ami hozzáadja a digitális játékok effektjeit a mókához.

Hirdetés

A Sony, és annak új, telefonos játékokkal foglalkozó része a ForwardWorks elkészítették a fizikai gyűjtögetős kártyajátékok legmodernebb verzióját. A Project Field egy NFC alapú mezőt és lapokat használ.

A tábla lényege, hogy érzékeli a ha ráteszünk, leveszünk vagy megfordítunk rajta egy lapot, míg az egyes kártyákat az NFC chipnek köszönhetően tökéletesen felismerik a hozzájuk tartozó eszközök.

Ez azért zseniális mert így például akár Hearthstone-t is játszhatnák fizikai lapokkal. Tegyük fel, hogy én leteszem az asztalra Yogg-Saront. A Project Fieldhez kapcsolt táblagép látja, hogy milyen kártyát játszottam ki, és lejátssza a hozzátartozó animációt és hatásokat.

A kártyák képesek menteni az állásokat, így ha például egy kártyajátékban felszintezünk egy lapot, akkor azt a következő meccsre is megjegyzi a rendszer.

Jelenleg csak a Yokai Watch kártyajátékkal működik a cucc, és azzal is csak japánban fog megjelenni (legalábbis a közeljövőben). Reméljük bejön a dolog, és több játékkal, több régióban is kipróbálhatjuk majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)