Hirdetés

Teljesen ingyenessé válik a Project Spark

|

Üzleti modellt vált a Microsoft a Project Spark esetében, azonban a döntésnek van árnyoldala is.

Hirdetés

A Microsoft innovatív játéktervező szoftverében bármilyen játékot megalkothatunk, csak a képzeletünk szabhat határt, vagyis mondhatni, hogy a Project Spark képében kihívójára talált a Minecraft. A program csak Xbox One-ra és Windows 8-ra jelent meg, ezeken viszont ingyenesen játszható volt, csak a kezdőcsomagért és különböző DLC-kért kellett fizetni. 

A Project Sparkot fejlesztő Team Dakota azonban egy fórumposztban bejelentette, hogy üzletmodellt váltanak a játék esetében, vagyis október 5-től mindenfajta korlátozás nélkül, teljesen ingyenessé tesz minden fizetős tartalmat. Akik korábban már vásároltak ilyeneket vagy maradt felhasználatlan in-game fizetőeszközük, azok Windows Store kreditként vissza fogják kapni az összeget, méghozzá az ingyenessé válástól számított hatvan napon belül. 

A Project Spark teljes felszabadulásának azonban van hátulütője is: a fejlesztők nem fognak több DLC-t készíteni és a Conkerhez tartozó epizodikus tartalmakat is elfelejthetjük. A Microsoft teljes egészében a játékosokra bízza a továbbiakban a tartalmak létrehozását és a Project Spark világának bővítését. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)