Hirdetés

Project xCloud - egyedi konzol is érkezhet a szolgáltatás mellé

|

Úgy néz ki, hogy a Microsoft nem egy, hanem rögtön kettő masinával készül a következő generációra.

Hirdetés

A redmondi vállalat korábban azt tervezte, hogy a következő konzolgenerációban egy új felhőalapú gépet is kiad a tradicionális Xbox(ok) mellett, de azóta nem igazán hallottunk erről a dologról. Azonban a legfrissebb híresztelés szerint továbbra is ez a terve a Microsoftnak. Az már az E3-on kiderült, hogy az Anaconda kódnéven emlegetett hardver lesz a Project Scarlett, a Lockhartot viszont a jelek szerint elvetették, helyette érkezhet a felhőre kihegyezett masina.

Hirdetés

A Thurrott egyik munkatársának információi alapján úgy tűnik, hogy még mindig készül a csapat műhelyében a felhőalapú Xbox konzol, amelyet valószínűleg kifejezetten a Project xCloud mellé gyártanak. Elméletileg egy kis teljesítményű masináról van szó, ami nagyjából a játékos virtuális környezetben való mozgását képes csak kezelni, de a játék többi eleme, így például az NPC-k és még a grafika is a felhőből érkezne. Ennek köszönhetően pedig nagy mértékben csökkenhet az input lag egy 100%-ban streamelt játékhoz képest.

Ha valóban érzékelhető lesz a különbség, akkor akár még meg is érheti a Microsoftnak kiadnia egy olcsóbb, gyengébb gépet a Scarlett mellé, hiszen biztosan sokan élnének ezzel a költséghatékonyabb lehetőséggel.

Szerintetek működőképes lehet ez a megoldás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)