Hirdetés

Project xCloud - a Microsoft is játékstreaming szolgáltatást indít

|

Akár okostelefonról is játszhatunk majd konzolos és PC-s játékokkal.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy a játékipar közeljövőjében nagy szerepet játszik majd a streaming. A Google is nemrég jelentette be, hogy beszáll, ma pedig a Microsoft mesélt saját megoldásáról.

Hirdetés

A Project xCloud úgy működik, hogy adatközpontokban lecsupaszított Xboxokon futnak a játékok, melyek internetkapcsolatunktól függően jobb vagy rosszabb minőségben mennek eszközeinken.

A lagmentességet és a magas minőséget az Azure technológia garantálja. A megoldást tesztelték okostelefonokon és táblagépeken, Xbox kontrollerekkel és érintőkijelzős irányítással, illetve 4G hálózatokon. Az xCloud egyelőre nem fogja a konzolokat leváltani, de alternatívát kínál.

A Microsoft közben már az új Xboxokat is fejleszti, amiket talán idén, talán a jövő év elején fog bemutatni. Az xCloud publikus tesztje 2019-ben indul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)