Hirdetés

Project xCloud - nem lesz probléma az Xbox-játékok futtatásával Androidon

|

A Microsoft részletezte egy kicsit, hogyan is fog működni a saját játékstreaming szolgáltatása.

Hirdetés

Már a Microsoft is javában dolgozik egy olyan megoldáson, aminek köszönhetően mindenféle eszközre streamelhetünk teljes értékű PC-s és konzolos címeket. Most pedig egy kicsit közelebbről is megnézhetjük, hogyan fog működni mindez a gyakorlatban.

Hirdetés

A Project xCloudnak hála kiváló minőségben játszhatunk majd több Xbox-játékkal is, de a Microsoft egyelőre az olyan belsős fejlesztésű alkotásokra koncentrál, mint például a Forza Horizon 4, illetve jelenleg az androidos telefonokon kísérletezgetnek. A megfelelő élményhez viszont szükséges, hogy érintőképernyővel vagy Bluetooth-kontrollerrel is jól lehessen irányítani a játékot, ezért találta ki a Microsoft a Touch Adaptation Kitet, ami óriási segítséget lehet a stúdiók számára, hogy azoknak ne kelljen komolyabban belenyúlniuk alkotásaikba. Ezzel a beépített aprósággal ugyanis a fejlesztők könnyedén átalakíthatják az eredetileg kontrollerre, vagy egér és billentyűzet párosra tervezett irányítást, hogy az a telefonon is szuperül működjön.

Emellett a Microsoft úgy készíti el az API-kat, hogy azok illeszkedjenek az xCloud-felhasználók szokásaihoz, illetve a segítségükkel a játékfejlesztők is egyszerűbben módosíthatnak majd bizonyos vizuális elemeket. A játékosok valószínűleg nem érzékelnek majd sok mindent a háttérben zajló folyamatokból, ám ezek az apróságok nagyon fontosak, hogy kisebb képernyőkön is problémamentesen futhassanak a játékok.

Szerintetek működőképes lesz hosszú távon a Project xCloud?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)