Hirdetés

Promóciós kódban ócsároltak videóst a World of Warships készítői

|

Hamar felfüggesztették a Wargaming dolgozóját, aki egy youtubernek olvasott be a játékosoknak kiadott kódban.

Hirdetés

Idén még csak most írunk harmadszor a World of Warshipsről, az eddig megjelentetett két hírünkből pedig csak egy szólt a játék új tartalmairól. Emellett egy, a fejlesztők és a játékhoz kötődő tartalomgyártók közötti konfliktusról számoltunk be a héten, ma pedig ezt az utóbbi vonalat vagyunk kénytelenek folytatni.

A Wargaming egyik munkatársa ugyanis rendkívül gyerekesen kezelte, hogy a kiadó összebalhézott egy népszerű orosz streamerrel, ezzel tovább borzolva a kedélyeket.

Hirdetés

Turry ugyan sok másik játékkal foglalkozik, de a World of Warships a mai napig csatornája egyik alapköve annak ellenére, hogy már nem tagja a Wargaming által elismert videósok körének, akik a Community Creators programban együttműködnek a játék üzemeltetőivel. Másokkal ellentétben ő nem önszántából lépett ki a programból, az agresszív monetizációs módszerek ellen tiltakozva (erről a helyzetről a feljebb linkelt hírben számoltunk be bővebben). Vele a fejlesztők szakították meg a kapcsolatot, közösségi vélemények szerint azért, mert túl sokat kritizálta a World of Warships csapatát.

Eleinte nem volt egyértelmű, hogy neki szóló üzenet, vagy csupán nagyon szerencsétlen véletlen, hogy egy orosz nyelvű, hivatalos streamben a World of Warships készítői a "W0LAXU5FKUTURY5" kóddal osztogattak játékbeli lootot. A kódból kiolvasható "FK U Tury" üzenetről nem sokkal később kiderült, hogy szándékos volt, a Wargaming egy fórumposztban ismerte be, hogy a közvetítésükben teljesen tudatosan helyezte el kollégájuk a sértő üzenetet.

"Ez elfogadhatatlan. Lefolytattunk egy belső vizsgálatot és azt találtuk, hogy a szituáció egy bizonyos alkalmazott tetteinek következménye volt. Ezt az alkalmazottat felfüggesztettük a munkaköréből és a legszigorúbb intézkedéseket tettük meg vele szemben a vizsgálat eredményeinek megfelelően"

- szólt a Wargaming közleménye, amiben később elnézést kértek a közösségtől és Turrytól is. A videósnak tett gesztusként egy másik promóciós kódot is kiadtak, így az orosz játékosok a "TURRYWEARESORRY" beírásával kaphattak a World of Warshipsben elkölthető krediteket.

A PC Gamernek egyébként a videós is nyilatkozott az ügyről, elmondása szerint eleinte "nagyon felháborodott" és mérges volt a sértő kód miatt, azóta viszont némileg megnyugodott, részben a Wargaming közvetlen bocsánatkérésének hatására. Elmondta, hogy egyfelől a cég magyarázatát kielégítőnek találta, "másfelől még mindig nem tudom, ki volt a bűnös és hogy tényleg megbüntetik-e a hibájáért" - írta a lapnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezen felül továbbra sem ajánlották fel neki, hogy visszaléphet a World of Warships Community Creators programjába, igaz, elmondása szerint ma már nem is térne vissza. Ezzel együtt Turry a jövőben is készít majd videókat a játékról, azt ugyanis a fejlesztők viselkedésétől függetlenül nagyon szereti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)