Hirdetés

GDC 2015 - John Carmack bemutatja: Protocol Zero

|

Megjelent a Protocol Zero teljes változata, amiben igazi titkos ügynöknek érezhetjük magunkat, amikor a VR-kijelzőn kapcsoljuk be az éjjellátónkat.

Hirdetés

Az idei Game Developers Conference-ről nem maradhatott ki az Oculus csapata sem, és az egyik bejelentésük szerint a sokak által a gaming jövőjének tartott VR-játékokra már nem is kell várnunk. Legalábbis ha az USA-ban élünk, mert megvásárolni egyelőre csak onnan lehet a Samsung Gear VR-t használó címeket.

A már egy jó ideje a virtuális valóság lehetőségével foglalkozó John Carmack beszélt a VR jövőjéről is, de ahogy egy vele készült korábbi interjúból kiderült, Carmackot főleg a mobil VR ötlete érdekli. Így valószínűleg nagy örömmel jelentette be, hogy az Oculus közreműködésével készülő Samsung Gear VR-ra megérkezett a Protocol Zero, egy az alapjaitól kezdve a VR-hoz készített FPS.

A játékot az Oculus közreműködésével a japán DeNA készítette, és alapvetően a lopakodásra épül. Ami igazán egyedivé teszi azonban, az az irányítás: a legtöbb utasításunkat egy gamepad segítségével adhatjuk ki, viszont a VR-eszköz segítségével nézhetünk körbe, és a képernyőként használt Samsung Galaxy Note 4-es mobilon válthatunk a különböző katonai technikák által ihletet nézetek között, mint az éjjellátó vagy a hőkamera.

A januári demó után a konferencia alatt jelent meg a teljes játék, ám az ötdolláros vásárlásra csak a Samsung VR saját boltjában van lehetőségünk, ami egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban indult el. Addig is íme egy gameplay videó, ami alapján elég jól mókának tűnik a Protocol Zero.

Ti melyik már meglévő VR-játékot próbálnátok ki szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)