Hirdetés

PlayStation 4 - jönnek a PS1 és PS2 emulátorok

|

Ha igazak a hírek, hamarosan nem csak streamelve, hanem közvetlenül is futtathatjuk majd a régi játékainkat, mindezt akár HD felbontásban is.

Hirdetés

A Sony a PlayStation Now-val villantott a januári CES-en, ahol az egyik szemünk sírt, a másik meg nevetett. Annak mindenki örült, hogy mindössze 5 MB-os sávszél elég ahhoz, hogy zökkenőmentesen fussanak a játékaink, az viszont már kevés ember szívébe lopta be magát, hogy a szolgáltatás magasól tesz arra, megvettük-e korábban a játékokat.

Azóta lecsillapodtak a kedélyek, és a vállalat egy újabb meglepetést húzott elő a kalapból. A Sony streamért felelős csapatának egyik tagja a napokban kiszivárogtatta, hogy a felhő alapú szolgáltatás csak a PS3 játékokat támogatja majd, a korábbi címek futtatásához a lokális emulátor jelenti majd a megoldást. Már a PlayStation 3 firmware-je is tartalmazott PS1 és PS2 valamint PSP emulátort, így az alapok már megvannak, csak finomhangolni kell őket a PS4 hardveréhez.

A cél, hogy elkerüljék a PS3 esetében tapasztalható elmosódásokat a felbontás növelésénél, és remélhetőleg natív HD-ban jelenítsék meg a játékokat. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, hasonló eredményeket érhetnek el, mint a nem hivatalos PC-s emulátorok esetében, ahol igen jelentős javulást fedezhetünk fel.

Egy ilyen szolgáltatás megvalósítása a PlayStation Now streamje mellé biztosan belopja majd magát a gamerek szívébe. A kód lokális futtatása javítja majd a játékélményt, hiszen nagyobb felbontással és kisebb laggal élvezhetjük majd kedvenceinket, és a folyamatos stream helyetti egyszeri letöltés is barátibb megoldásnak tekinthető. Ettől függetlenül - mivel bármi ami futtatható PS3-on, az a PlayStation Now-nak sem jelent majd kihívást - elméletileg bármely PS1, PS2 vagy PSP cím bekerülhet a PlayStation Now streamelt játékai közé, bár ebben az esetben valószínűleg búcsút mondhatunk a HD felbontásnak.

Ti melyik megoldásnak örülnétek jobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)