Hirdetés

PS1-es játékként gondolták újra az Elden Ring egyik legkeményebb bossharcát

|

Újabb nosztalgikus demake-et ihletett a FromSoftware slágerjátéka.

Hirdetés

A modern játékokat a régi időkre jellemző köntösben átdolgozó demake/demaster műfaj egészen 2007-ig vezethető vissza egy TIGForum-bejegyzésig, igazán viszont csak az utóbbi évek YouTube-centrikus nyilvánosságában lett igazán népszerű a téma. A demake-ek körében külön kategóriát képeznek a Sony első generációs konzolja, az 1994-ben megjelent PlayStation 32-bites látványvilágát idéző alkotások, melyek sorában sok-sok egyéb cím mellett már a God of War Ragnarök, a Cyberpunk 2077 és az Elden Ring "lebutítására" is rácsodálkozhattunk, most pedig az utóbbihoz érkezett egy újabb említésre méltó variáns.

A korábban a Dead Space, a GTA San Andreas és a The Last of Us PlayStation 1-es demake-jét is elkészítő Rustic Gamer a FromSoftware tavaly megjelent kasszasikerének egyik legkeményebb momentumát, a Godfrey ellen vívott bossharcot örökítette meg a 2006-ban nyugdíjazott Sony-konzol stílusában.

Hirdetés

Az alkotó remekül elcsípte a helyszínt és a hangulatot, és még a First Elden Lord letaglózó támadásait is sikerült átemelnie. Külön felhívnánk a figyelmet az autentikusan hosszú betöltési időre és a 2:10 környékén látható inventoryra.

Az egyetlen szépséghiba, hogy Godfrey második fázisa, a rettegett Hoarah Loux nem látogatott el a képzeletbeli PlayStationre, de azért ezt túléljük valahogy. A fantasztikus demake Blender, Photoshop, a Cascadeur és a Unity Engine segítségével készült el. Az Elden Ring egyébként nem csak a klasszikus PlayStation rajongóit ihlette meg, tavaly egy nem hivatalos Nintendo Game Boy portot is kaptunk, amit ki is lehetett próbálni.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)