Hirdetés

PS3 bugok az új firmware miatt. A pingvin bosszúja?

|

Rémisztő PS3 hibákról számolnak be a felháborodott tulajok a 3.21-es firmware frissítés után. Egy hacker viszont megoldotta, hogy az új firmware-rel száműzött Linux visszatérhessen a konzolra.

Hirdetés

Tudtátok, hogy a régebbi, „kövér" PS3 konzolok „Other OS" funkciója lehetővé tette egyéb (tehát nem gyári) operációs rendszerek (főként Linux) telepítését? Nem? Pedig van benne fantázia, és igen kellemes lehetőség. Érdemes kipróbálni... akarom mondani, aki eddig nem tette, az bánhatja, mert a Sony április elsejére időzített egy firmware frissítést, ami kiiktatja az „Other OS" opciót. Sajnos nem áprilisi tréfa, ráadásul a netre kötött konzoloknál ki se lehet kerülni az upgrade-et. A hivatalos közlés szerint a PS3 kalózkodást szeretnék megakadályozni a 3.21-es firmware-rel. Ti hallottatok már őrületes PS3 kalózkodásról?

Lett is szép nagy felháborodás a dologból, bár ahogy lenni szokott, leginkább azok tiltakoztak, akik nem is tudták, hogy telepíthetnek Linuxot a konzolra. Úgy tűnik viszont, hogy a Sony-nak nem nagyon jött be a dolog, mert a pingvin száműzésénél sokkal nagyobb kellemetlenségek is érték a játékosokat. A hivatalos PlayStation fórumokra tekintélyes mennyiségű panasz érkezett, melyekben lemezolvasási hibákról, vaksötét képernyőkről, lefagyásokról, blokkolt PSN accountokról mesélnek a rosszkedvű PS3 tulajok, de súlyosabb esetben még az is előfordul, hogy el se indul a rendszer. A Sony „annyit bírt mondani", hogy ők nem tapasztalnak túl nagy panaszáradatot. Kedves... Nálatok jelentkezett hasonló probléma?

Valaki viszont nagy sikerről számolhat be: George Hotz hacker blogját több mint százezren látogatták meg a 3.21-es firmware megjelenése óta - csak azt sajnálja, hogy nem pakolta tele az oldalt hirdetésekkel. A fiatalember addig reszelgette a friss firmware-t, amíg újra elő nem varázsolta az „Other OS" opciót, ráadásul nem csak a „kövér", hanem a „vézna" PS3 konzolon is megágyazott a pingvinnek, pedig a slim-en korábban nem volt lehetőség más oprendszerek telepítésére. A lenti videón be is mutatja művét.

Csak én érzem úgy, hogy mostanában rájár a rúd azokra, akik a játékosoknak nem tetsző „újításokkal" állnak elő? Lásd Ubisoft DRM, Stimulus Package, Project Ten Dollar...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)