Hirdetés

PS3-on is szárnyalnak az ingyenes játékok

|

Free2play, play4free, nevezzük bárhogy, csak az számít, hogy jön fel, mint a talajvíz.

Hirdetés

A mától kapható 2012/07-es GameStar hírrovatát nyitó belemenős cikkben a freemium diadalának egyre valószínűbb bekövetkeztét boncolgatjuk a várható következményekre is kitérve. Ehhez szervesen illeszkedik a Sony Online Entertainment fejének néhány jövőbe mutató nyilatkozata. 



John Smedley úgy véli, hogy a free2play üzleti modell remekül passzol a PlayStation 3 konzolhoz, hiszen a havidíjról mikrotranzakcióra átállt DC Universe Online aktív játékosainak 70 százaléka PS3-ról jelentkezik be. Ezzel, valamint az idén hároméves Free Realms és a CCP által fejlesztett Dust 514 játékokkal vitathatatlanul bebizonyítják, hogy az ingyenes játékoknak igenis van helyük konzolon.



Smedley a free2play modellt tekinti a szabad piaci verseny evolúciós végpontjának a videojáték iparban, s ezt azzal indokolja, hogy a játékok közötti versenyben semmi más nem fog dönteni, mint a minőség, míg a hagyományosan forgalmazott címek esetében jórészt a marketing határozza meg, hogy kiből lesz vásárló, és kiből nem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)