Hirdetés

PS4 vagy XBOX konzolt vegyél? Előnyök és hátrányok egy helyen!

|

A legtöbben, akik konzolvásárlásra adják a fejüket, szembesülnek a piac 2-3 legnagyobb márkájával.

Hirdetés

Sokaknak kevés a Nintendo Switch, mert lássuk be, a Nintendo világa nagyban eltér a hardcore gamerek világától. Tehát aki PC helyett/mellett szeretne kanapéról kényelmesen kontrollerrel a kezében játszani, leginkább PS4-et vagy Xbox One-t fog vásárolni magának.

Hirdetés

Amikor eldöntjük, hogy konzol kell nekünk, felmerül a kérdés, hogy akkor most PS4 vagy Xbox One? Természetesen akik nagyon komolyan gondolják, azok számára nem kérdés, hogy jelenleg mindkét konzolból a csúcs kategóriát érdemes beszerezni, tehát a PlayStation 4 Pro és Xbox One X konzolokból ajánlott választani egyet. Az Xbox One X megjelenéséig a PS4 Pro volt a trónon hardver szempontjából, de valljuk be, nem ez számít igazán. Sokan például azért vesznek konzolt, hogy elfelejthessék az örökös PC upgrade-et. Igaz, ez kompromisszumokkal jár és idővel kiöregednek ezek a konzolok is, de majd jön az újabb generáció. Kényelmesebb lehet ez így, még ha az ember évekig PC-fan is volt.

Mi alapján is döntsük el, hogy melyik konzol lesz számunkra a megfelelő? Őszintén szólva nekem az Xbox One-ban szimpatikus a vapor chamberes hűtés, de ismét csak a hardverhez kanyarodnék ezzel vissza. Az igazi sorsdöntő kérdések pedig nem a hardver területén merülnek fel. Az egyetlen fontos tényező a két közel hasonló erőt birtokló konzol esetén pedig nem más, mint az exkluzív játékok.

Nézzünk szét, hogy mik érkeztek csak és kizárólag PlayStation 4-re, valamint ugyanígy kizárólagosságot mely címek élveznek Xbox-on és ez alapján döntsünk, hiszen ezen kívül olyan nüánsznyi különbségek vannak, amit egy GTA 5 vagy Battlefield 5 alatt nem fogunk tapasztalni játék közben. Na de Xbox-on soha nem fogunk tudni Quantic Dreams játékaival játszani, legyen az a Detroit: Become Human vagy akár a Heavy Rain, és Nathan Drake bőrébe sem bújhatunk a hihetetlen Uncharted epizódokban. Addig PS4-en nem élvezhetjük a Forza egyik részét sem és a Quantum Break lenyűgöző világában sem részesülhetünk, ahogy a HALO vagy a Gears of War egyik részét sem élvezhetjük.

Tehát ez a mérleg két oldala, döntsük el melyik konzol exkluzív címei vonzóbbak számunkra és ez alapján vásároljuk meg jövendőbeli konzolunkat például a Konzolok Szervizénél. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)