Hirdetés

Ilyen játékokkal startolt el a PlayStation 4 és az Xbox One

|

Most, hogy hamarosan kiderül, melyek lesznek a PlayStation 5 és az Xbox Series X első játékai, visszatekintünk arra, milyen volt a kínálat 2013-ban, miből válogathattunk új konzoljaink mellé, és milyen változásokat hoztak a sikeres és bebukó újdonságok.

Hirdetés

Xbox One - első exkluzív játékok

A jelenlegi helyzetből visszatekintve megmosolyogtató, hogy az Xbox sokkal több exkluzívot próbált ellőni az Xbox One első hónapjaiban, mint a PlayStation - igaz, nem a minőségre mentek, és emiatt számos akkor megjelent játékra már alig emlékszünk. A csúcs a Forza Motorsport 5 volt, de Forzával könnyű nyerni; örültünk volna, ha a Dead Rising 3 és a Ryse: Son of Rome is hasonlóan jól sikerül, de mindkettő középszerű lett, semmi emlékezeteset nem nyújtott. A Killer Instinct is csak a 2016-os Definitive Edition után lett igazán jó, és a Halo: Spartan Assault vagy a Zoo Tycoon sem rengette meg a világot. A nem jó, de legalább ártalmatlan játékok listáján szerepel még a Crimson Dragon, a Max: The Curse of Brotherhood, a Powerstar Golf, a Zumba Fitness World Party, valamint ott a szörnyű Fighter Within és a hasonlóan rossz LocoCycle, amik puszta létezése is sértő, nem hogy pénzt kértek értük, sőt, konzolokat akartak eladni velük.

PlayStation 4 és Xbox One - első játékok

Volt a 2013-as  ünnepi szezonban egy olyan nehézség, hogy megjelent a Grand Theft Auto V, de még csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. Ez megnehezítette mindenki más dolgát, de az egy-két évente jelentkező sorozatok új részei menetrend szerint érkeztek, gondoskodtak arról, hogy ütős exkluzívok nélkül is legyen miért új Xbox One-t vagy PlayStation 4-et vásárolni.

Ebben a szezonban jelent meg az Assassin's Creed IV: Black Flag, melyet sokan a sorozat legjobbjának tartanak, nem kis részben a hajózás bevezetése miatt. Még a korábbi konzolokon is jól nézett ki, az újakon meg pláne. 

Az új gépekkel debütált a modernkori hadviselésre épülő Battlefield 4 is, ami bár egy felejthető egyjátékos kampányt tartalmazott, többjátékos módjával évekre lefoglalta a játékosokat - még ha kellett is neki pár hónap, hogy a ronda bugokat kikapargassák.

Természetesen a Call of Duty széria sem tartott szünetet, a Call of Duty: Ghosts viszont a sorozat egyik legtöbbet ekézett, leginkább felejthető része lett. Kevesebb példány fogyott belőle, mint az egy évvel korábban kiadott Black Ops 2-ből, amit az Activision annak tudott be, hogy bizonytalanságot szült a nyolcadik generáció startja. Értsük ezt úgy, ahogy szeretnénk.

A Need for Speed sorozatot frissen átvevő Ghost Games első alkotása, a Need for Speed: Rivals korrekt volt, de nem hagyott mély nyomot. Ugyanakkor legalább mindkét új konzolon 1080p-ben futott, amire más, hasonlóan nagy játék nem volt képes

A kínálatot a szokásos sportjátékok (FIFA 14, NBA 2K14, NBA Live 14, Madden NFL 25), a Just Dance 2014, a LEGO Marvel Super Heroes, a Skylanders Swap Force és az Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition töltötték fel, illetve mivel akkor épp ez volt a sláger, az Angry Birds Star Wars. Bizonyára nem sokan vettek ez utóbbi miatt új gépet.

Ti mikor szálltatok be az új generációba? Mi volt az első játékotok?

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)