Hirdetés

PS5-re és Xbox Series X-re is jön Fortnite, ami Unreal Engine 5-ön fut majd

|

A következő generáción sem kerül el bennünket az Epic Games battle royale játéka, a Fortnite ráadásul Unreal Engine 5-re költözik, és egyből cross-play funkcióval érkezik.

Hirdetés

Tegnap az Epic Games csapata bemutatta nekünk a lenyűgöző Unreal Engine 5-öt, és legalább egy olyan játékot már biztosan tudunk mondani nektek, ami az új grafikus motort fogja használni. Elárulták ugyanis, hogy a Fortnite a PlayStation 5 és az Xbox Series X egyik nyitócíme lesz, a népszerű battle royale játék következő generációs verziója pedig idővel Unreal Engine 5-ön fut majd az új konzolokon. 

Hirdetés

Kiderült az is, hogy az új Fortnite egyből cross-play és cross-progression funkciókkal felvértezve érkezik, vagyis a megjelenés napjától kezdve együtt játszhatunk az összes korábbi verzió (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, Windows, Mac OS) játékosaival, és az új platformokra azonnal átemelhetjük korábban elért játékbéli eredményeinket.

A Fortnite már a Sony és a Microsoft új konzoljainak megjelenése napjától elérhető lesz mindkét masinára, az Unreal Engine 5-re pedig a jelenlegi tervek szerint valamikor a jövő év közepén váltanak át, szóval ekkor várható egy méretesebb frissítés, aminek köszönhetően már új motor fog duruzsolni a játék alatt. 

Tim Sweeney, az Epic Games ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Unreal Engine 5 temérdek új lehetőséget biztosít a Fortnite fejlesztői számára. Nagyjából egy év múlva meg is tudjuk, hogy ez egészen pontosan mit takar a gyakorlatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)