Hirdetés

A PSN névváltoztatással mentéseket, DLC-ket, és sok mást veszíthetünk

|

A névváltoztatás lehetőségét jelenleg is tesztelik, és programban résztvevőktől kiderült, egy-egy névváltásnak nagy ára lehet.

Hirdetés

A névváltoztatás funkcióját tesztelő érdeklődők megosztották a lehetőség alkalmazása előtt felbukkanó figyelmeztetést, ami meglehetősen baljós. A leírás szerint egy váltással azt kockáztatod, hogy rengeteg, a fiókodhoz tartozó információt veszíthetsz el.

Hirdetés

Ennek következtében simán elveszíthetsz megvásárolt DLC-ket, mentett állásokat, trófeákat, virtuális fizetőeszközöket, rangsorokban elfoglalt helyeket és egyes játékokban előfordulhat, hogy egyszerűen a régi nevedet fogja használni a rendszer. A figyelmeztetésben az is szerepel, hogy a váltás után lehetséges, hogy egyes játékok nem megfelelően működnek majd, ez pedig az offline módokra is érvényes lesz. Lesz arra lehetőség, hogy ingyen visszaváltsd az átírt PSN azonosítódat, de ez nem feltétlenül fogja megoldani a fenti problémákat.

Mivel egyelőre egy bétáról van szó, és nincs tényleges tapasztalatunk a funkció lehetséges hátulütőivel, így nem tudjuk megmondani, hogy valóban előfordulnak-e ezek a bugok. A Sony egyelőre annyit ígért, hogy a 2018. áprilisa után megjelent játékokkal teljesen kompatibilis lesz a névváltás lehetősége, illetve egy pontos kompatibilitási listát is kapunk majd. A listán szereplő címek esetében nem lehet probléma váltás után sem.

A PSN névváltoztatás november végétől lesz előzetes állapotban, hivatalosan pedig 2019 elején fog megjelenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)