Hirdetés

A rajongók nem sajnálják a pénzt a Psychonauts 2-re, hamarosan meglehet a célösszeg

|

A rajongók és befektetők már több mint hárommillió dollárt dobtak össze a Psychonauts 2 elkészítésére, ami azt jelenti, hogy a projekt nagyon közel jár a Double Fine által kitűzött célhoz.

Hirdetés

Tim Schafer az utóbbi években nem mindig bánt a legjobban a rajongóktól összegyűjtött pénzzel. Sokak szerint például a Broken Age második része is nagyon összecsapottnak érződött a kaland első feléhez képest, ahogy a Spacebase DF9 fejlesztését is csúnyán félbehagyta a Double Fine.

Ennek ellenére úgy tűnik, a bizalom kicsit sem rendült meg Schaferben és csapatában, és ömlik a pénz a Psychonauts 2-re, a gyűjtés pedig már hárommillió dollár felett jár. Így már nem kell sok a 3,3 millió dollárhoz, ami Tim Schafer elmondása szerint csak részben egy valós költségvetési kalkuláció eredménye (hiszen más források is fedezik a fejlesztés költségeit), ugyanis ezzel szerettek volna utalni arra, hogy 3,3 milliót gyűjtött össze a Double Fine első Kickstarter-kampánya is. A hárommilliós összegnek egyébként nagyjából a felét (1,582 milliót) dobtak össze befektetők, a maradékot adták ki a rajongók adományai. A Psychonauts 2-re való gyűjtés ugyanis a Fig nevű oldalon folyik, amit részben Schafer alapított.

A Fig lényege elméletben az, hogy a projektek támogatói részesedést kaphassanak az elkészült játékok bevételeiből, amire a közösségi finanszírozással foglalkozó többi oldalon jogi okok miatt nincs lehetőség. Egyelőre viszont a Figen is csak akkreditált befektetők számára él ez a lehetőség, a rajongók egy darabig még csak ugyanúgy adakozhatnak itt is, mint például a Kickstarteren. A Double Fine kampányát valamivel kevésbé szimpatikussá teszi, hogy az első néhány nap folyamán minden figyelmeztetés nélkül meghosszabbították a gyűjtés végső határidejét öt nappal. Schafer egyébként egy mókás Twitter-üzenetben köszönte meg a támogatást a rajongóknak, amiben még egy olyan alufólia-csákót is a fejére húzott, ami a Day of the Tentacle egyik gonosz csápját ábrázolja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)