Hirdetés

PlayerUnknown's Battlegrounds - csak januárban több mint egymillió csalót banoltak

|

Hiába vágják ki őket, újra és újra visszatérnek.

Hirdetés

A PUBG hatalmas népszerűségének árny oldala, hogy a szervereket ellepték a csalók, akik tönkreteszik mások játékát, és hosszútávon a gazdaságra is negatív hatással lesznek.

Hirdetés

Nem lehet azt mondani, hogy a BattlEye kifejezetten rosszul működik, hiszen már többször is előfordult, hogy egyszerre százezer fiók végezte a szemétben, a fejlesztők legutóbbi jelentése szerint pedig csak januárban több mint egymillió cheatert vágtak ki, de a helyzet így is egyre csak romlik.

A problémát elsősorban a kínai játékosok okozzák, a regionális korlátozás azonban nem megoldás Brendan Greene szerint. Beszámolók szerint vannak olyan PC bangek Kínában, ahol alapjáraton telepítve vannak a csalások a gépekre, és mivel ott a játék nem 30 dollárba, hanem ennek töredékébe (8 dollár körüli összegbe) kerül, így nem akkora veszteség egy kitiltott fiók. Arról nem is beszélve, hogy a csalók sokkal gyorsabban farmolják a ládákat, amiket aztán el tudnak adni a marketen, így mire kitiltják őket, általában már megkeresték a játék árát.

A problémára több radikális megoldás is létezhet. Egyrészt ki lehetne kapcsolni teljesen a láda-rendszert, amíg a csalókat nem sikerül valami bombabiztos módszerrel szűrni, de ez nyilván érezhetően visszavenné a bevételeket. A CS:GO-hoz hasonlóan telefonos regisztrációhoz lehetne kötni a játékot, vagyis ha valakit kitiltanak, annak könnyebben kideríthető a személyazonossága, másrészt nehezebben regisztrál új fiókot. Hogy végül milyen irányba indul el a PUBG Corp., az egyelőre kérdés, de csak remélni tudjuk, hogy mihamarabb rendbe teszik a játékot, különben csúnyán elkezd majd bezuhanni a népszerűsége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)